FemiRUN

FemiRUN – FemiROMA, springer ut fra FemiRoma nettverket som hadde sin oppstart våren 2013.
Jeg, Vibeke Bjerg, hadde et stort ønske om å løpe maraton i Roma og en drøm om å starte en bevegelse og et nettverk av kvinner innen fysisk aktivitet. En bevegelse og et nettverk bestående av kvinner på vei ut av lange treningspauser, kvinner som trente av og til, men glemte det ofte, kvinner som trente mye og løp maraton. Drømmen var å skape et nettverk som motiverer og inspirerer kvinner til å komme seg over dørstokkmila flere ganger i uken og sette seg “hårete mål”, som maratondeltager eller finne sitt aktive «jeg».
Mitt mål var å fylle et fly med kvinner, som skulle vandre eller løpe Maratona di Roma.
FemiRUN er i dag et nettverk og en bevegelse på flere tusen kvinner og en bedrift som organiserer “Eventyr, løpe og vandrereiser”.
År 2013 var et unikt første år med fullt fokus på forberedelse for å kunne delta på “vårt” første maraton i mars 2014, i ROMA og bygge opp nettverket.
Mange av FemiRoma kvinnene hadde ikke trent på mange år og overtalte seg selv! Som Arina sa: «Jeg skal endre meg, jeg skal opp av sofaen, jeg skal gogge og løpe maraton og sammen med FemiRoma nettverket legger jeg ut på en spennende og utfordrende reise. En reise hvor det første “hårete mål” er målstreken i Maratona di Roma, 23. mars 2014».
FemiRoma “første” maraton var, Maratona di Roma, 23. mars 2014. FemiRoma reiste til Roma med 153 mennesker. De aller fleste stilte på startsstreken og gjennomførte sitt maraton – tre av FemiRoma kvinnene gjennomførte 21 kilometer, noen løp 5 km, andre heiet, alle fantastiske prestasjoner hvor de nådde sine mållinjer og fikk sine flotte medaljer.
FemiRoma kvinnene som fulførte et spennende livskapittel i Roma, var et “tverrsnitt” av kvinner. Alderen var fra 20 – 69 år, alle kroppsformer, superfriske kvinner, kvinner som var gravide, kvinner med utfordringer som blant annet MS, kreft, epilepsi, nedslitte knær og dårlig rygg. Det var næringslivskvinner, sykmeldte kvinner og uføretrygdede. I Roma løp – jogget – “gogget” – vandret alle for seg selv med FemiRoma nettverket som støttet dem med inspirasjon og motivasjon.
22. mars 2015 vant FemiRoma kvinnene på nytt i Roma. De la Romas gater under seg og alle nådde sine mål og fikk maratonmedaljen. FemiRoma kvinner i alle aldre, «Former & Form» hadde vist at: «DET DU VIL – DET KLARER DU».
Fra 1.november. 2016 endret FemiRoma navnet til FemiRUN.
FemiRUN ønsker alle kvinner velkommen til å være med på nye reiser mot nye delmål, «hårete mål», mållinjer, en god livsmaraton og sammen i et nettverk som inspirerer og motiverer til en aktiv hverdag med overskudd. Treninger, vandringer, foredrag og sosiale sammenkomster arrangeres mange steder i landet. Hvert eneste år blir det arrangert reiser til ulike spennende byer, hvor alle er velkomne, du som ønsker å heie, gå, gogge, jogge eller løpe.
FemiRUN ønsker å skape engasjement, utfordre grenser, kvinnenettverk, styrke og trene mot et konkret mål med et stort innslag av sosial interaksjon, glede og «galskap», med og uten joggesko. FemiRUN ønsker å bygge et nasjonalt og internasjonalt nettverk av kvinner som ønsker en endring i aktivitetsnivået sitt.
Velkommen til FemiRUN!
Velkommen til vår side og et nettverk som motiverer og inspirerer til en aktiv hverdag med spennende målsetninger!
Velkommen til å like FemiRUNs sider og bli oppdatert:
Vår “åpne” FB side: FemiRUN – FemiROMA , her kan du lese om våre ukentlige arrangementer, gratis treninger og vandringer.
Her kan du bli oppdatert på våre løpereiser, vandringer, treningsleirer og CampFemiRUN : Femirun Eventyr Vandring med Mat & Vin  Løpereiser  Maraton
Alle kvinner er velkommen til vår “hemmelige” side:
Vibeke Bjerg & Aage Winger
FemiRUN – FemiROMA