FemiRoma, bevegelsen og nettverket ble startet våren 2013.

janne 1 Jeg, Vibeke Bjerg hadde et stort ønske om å løpe maraton i Roma og en drøm om å starte en bevegelse og et nettverk. En bevegelse og nettverk bestående av kvinner på vei ut av lange treningspauser, kvinner som trente av og til men glemte det ofte, kvinner som trente mye og løp maraton. Jeg ville skape et nettverk som motiverte og inspirerte kvinner til å komme seg over dørstokkmila flere ganger i uken og sette seg “hårete mål” som maratondeltager. Min drøm var å fylle et fly med kvinner som skulle løpe maraton i Roma.

 

FemiRoma er i dag et fantastisk nettverk og en bevegelse på over 1 100 kvinner. Kvinner som motiverer og inspirer hverandre.

 

FemiRoma kvinnene inspirerte og motiverte hverandre igjennom et år! Et år med forberedelse til å kunne delta på sitt første maraton i mars 2014. Mange av FemiRoma kvinnene hadde ikke trent på mange år og overtalte seg selv, som Arina – ” Jeg skal endre meg, jeg skal opp av sofaen, jeg skal løpe maraton og jeg skal sammen med FemiRoma nettverket klare en reise. En reise med et “hårete mål”, målstreken i Roma. Målstreken på Maratona di Roma, 23. mars 2014.

På veien mot Roma og i vårt nettverk har vi også kvinner som Nora. Nora som var og er en fantastisk maratongudinne. For litt over et år siden var det ca. femten FemiRoma kvinner som hadde løpt maraton, nå har de fleste gjennomført et maraton, enten konkurranse eller vandremaraton.

FemiRoma ble “døpt” 23. mars 2014. FemiRoma reiste til Roma med en fantastisk flokk på 135 mennesker. De aller fleste stilte til startsstreken i Maratona di Roma. Alle gjennomførte sitt maraton – Tre av FemiRoma kvinnene gjennomførte 22 kilometer, fantastisk prestasjon og resten av FemiRoma kvinnene kom over målstreken og fikk sin flotte medalje.

Datoen 23. mars 2014 får meg ydmyk, stolt og gledestårer kommer i øyekroken. 23. mars klarte fantastiske FemiRoma kvinner en bragd – De gjennomførte maraton, de løp i mål, de klarte sitt “hårete mål” – 23. mars ble FemiRoma døpt, FemiRoma 2014. Man kan det man vil… Det handler om en bevisst prosess … Det handler om egeninnsats, omsorg, medfølelse, inspirasjon og motivasjon.

Uten motivasjon og inspirasjon vil prosessen og reisen mot mållinjen i Roma bli ekstremt tøff … Men nettverket FemiRoma – VI har styrken til å gjøre hverandre sterke … Vi ser og motiverer og inspirere hverandre … Vi jobber hardt selv og hjelper andre … <3 Hjerter gir kraft og styrke –  IKKE nederlag og “fjolleri”… Jeg er så utrolig stolt av FemiRomas kvinner som driver seg selv mot tøffe mål og hjelper andre i nettverket til å klare å komme over dørstokkmila flere ganger i uken og tørre og stole på sitt eget og andres målet … Det å klare å løpe et maraton…Det å klare hverdagen og livets maraton med overskudd, styrke og glede.

 

stafett 3Blant FemiRoma kvinnene som fullførte et spennende livskapittel i Roma 23. mars 2014 var et “tversnitt” av kvinner. Alderen var fra 20 – 69 år, alle kroppsformer, superfriske kvinner, kvinner som var gravide, kvinner med utfordringer som blant annet MS, kreft, epilepsi, nedslitte knær og rygg. Det var næringslivskvinner, sykmeldte kvinner og uføretrygdet. I Roma løp – jogget – “gogget” – gikk alle for seg selv med FemiRoma nettverket som støttet med inspirasjon og motivasjon. Alle kvinnene var og er FemiRoma kvinner. Alle kvinnene gjennomførte sitt eget løp med nettverkets støtte.

 

Alle kvinner er velkommen i FemiRoma! Alle kvinner er velkommen til å være med på nye reiser mot nye delmål og “hårete mål”. Nå er vi lagt ut på en ny reise. Vi skal til Roma i 2015. Det blir en spennende reise og prosess mot målstreken i Roma … Fire måneder bevisst prosess mot et fantastisk mål…

FemiRoma ønsker å skape engasjement, utfordre grenser, kvinnenettverk, styrke og trene mot et konkret mål med et stort innslag av sosial interaksjon glede og «galskap» med og uten joggesko.

FemiRoma er bevegelsen og nettverket for inspirasjon og motivasjon til en aktiv hverdag!

Fremover vil jeg la deg bli med inn i min prosess mot målstreken i Roma. Min prosess for å bli fysisk sterkere en jeg var før hjernekreftoperasjonene… Min prosess med å inspirere og motivere meg selv og det utrolige nettverket FemiRoma …

AmasaHåper du vil følge FemiRomas vei mot mållinjen i Roma – Velkommen er DU med på reisen –

Vi trenger en stor heiegjeng i Roma, vi trenger deg som har lyst til å løpe byløpet på 5 kilometer og vi ønsker selvfølgelig også deg som vil være med på å løpe 42 kilometer !

Velkommen!

Vibeke

Påmelingslink : https://www.deltager.no/femiroma_2015_nov