Napoli, Pompeii, Capri, sitroner, vindruer, tomater og trapper.

Turen til Amalfi hadde Vibeke fortalt masse om og vi gledet oss til å oppleve nye mål og steder for våre vandreturer. La oss kl 21:30 og som vanlig før en avreise, vi sov dårlig. Tankene fløt rundt Napoli, Amalfikysten, sitroner og vet ikke hva. Da klokken ringte 03:30 hadde jeg ca 2,4 time på sovekontoen…. Bilturen til Gardermoen, parkering, drop off og sikkerhetskontroll forløp uten kø og vi var klare, yes!

Etter en mellomlanding i Frankfurt, dog med en liten forsinkelse grunnet feil på kapteinens oksygenmaske., ankom vi Napoli i 27 grader. Bare navnet gir meg vibrasjoner, historie, Pompeii, korrekturlesing av boken til Vibeke, mafia, søppelkrig, NRK serie av Berulfsen om “tyver og kjeltringer”, men dog med en fantastisk historie.  Endelig er vi her. Vi ble møtt av en smilende taxisjåfør født i Minori som tok meg i hånden og snakket til meg. Vibeke ble tilgodesett med et lett hei og et italiensk smil, som seg hør og bør her syd i Italia.

Han fortalte om dyrking av de beste tomater som finnes, San Marzano tomater, basilikum og ikke minst sitroner. Vindyrking drives det også med i noen usannsynlig bratte skråninger hvor alt blir gjort “a mano”-for hånd. 4×4 eller 4×6 fungerer ikke! Allekvinnene går rundt med de flotte legg- og lårmuskler, har jeg hørt. He he.  Vi ankom Minori etter en liten time oppover fjellveier som ville gjort Trollstigen misunnelig…. og nedover til sjøen åpenbarte seg og en liten by klemt inne mellom ville åskanter og fjell.

Hotellet, Santa Lucia, 4 stjerners, er som det meste familiedrevet. Sønnen i resepsjonen, mor og bestemor på kjøkkenet, bestefar i baren som også er pikkolo med sitt 3 år gamle barnebarn, Antonio. Et hyggelig og meget koselig hotel. Pent rom, fint bad og dusj og med en deilig terrasse utenfor.

Nå, bloggtid, sitter vi i “stuen” innenfor baren i fullt lys, som italienerne elsker å ha det. En Lemon Spritz, laget som Aperol, men med lemoncello istedetfor, smaker godt etter en røff dag.

Vi hadde kjøpt kart på nettet, over hele Amalfikysten, som lå og ventet på hotellet. Vi sov godt, spiste en deilig frokost og snørte joggeskoene og var klar for en tur fra Minori til Ravello. Det startet med noen trapper, fortsatte med noen trapper, så kom det flere trapper og etter det var det enda flere trapper. Å være “trappeleverandør” her ville gjort mangemilliardær av deg…….

 

Første gang på lenge fikk jeg se Vibeke dyvåt av svette, etterhvert som vi jobbet oss oppover trappene mot Ravello. Av og til tok vi noen pauser og hvilken utsikt vi fikk. Fantastiske åskammer, kledd med sitrontrær, vindruer, fiken og alle Italias urter som vokser vilt. Minori ble etterhvert en liten by langt der nede i kanten av sjøen som strakk seg så langt vi kunne se. Nydelig vær, fin temperatur og ca kl 10, ankom vi Ravello. En liten by langt oppe i fjellsidene, med unike produsenter av keramikk og historisk sus. Svenske Greta Garbo, en filmskuespillerinne som gjorde suksess i Hollywood og ble verdenskjent, “gjemte” seg bort i Ravello. Et sted som tar pusten fra deg, selvfølgelig pga alle trappene oppover, som vi fikk igjen, men også når du kommer til Piazza Duomo.

Bilder av alt kommer. Et besøk til Villa Cimbrone er et must, eller Villa Rufolo. Å se statuer som er over 2000 år gamle, en park som ivaretas på beste måte og en utsiktsterrasse, som ja, nettopp_tar puuuuusten fra deg.

Planen var å gå via Minuta, en annen landsby og idere til Amalfi, men stien gikk nedover, nedover, nedover og nedover til Antri og Amalfi. Antri var koselig, men Amalfi ble et lite “sjokk”, fullt av turister og altfor mye eksos ved havnen. Cabriolet faktoren var høy og utslippene av ikke riktig justerte forgassere på eldre Triumpher og Ferrarier. Lunsj sted skulle vi finne. La oss gå langt opp, vekk fra massene ble vi enige om. En herlig restaurant, Il Teatro, hvor en liten flaske hvitvin fra distriktet og spaghetti Vongole ble inntatt. Kelneren, en “søt” liten italiener, som sikkert skuffet sin far, av den gamle italienske skolen, kom og var ikke helt på nett. 🙂 Han var livredd veps og det er klart når du er allergisk. Men, serverte oss med et smil og maten var deilig og vinen likeså.  Åh, skal dere gå, da må dere huske paraply, for det er meldt litt regn i ettermiddag. Å gjenta at vi KOM fra Minori via Ravello, kunne vi bare glemme.

Avslutningen på dagens utgave av Amalfis Stolzen, 15 km dvs alle trappene ble en liten båttur tilbake til Minori. Kost Euro 3 pr person. Forfriskende og deilig salt luft med min kone ved siden av.

Gleder oss til morgendagens tur til Sambucho og med Path of Lemon med nye 1500 trapper og opp mot 17-18 km. 

Ønsker dere alle til morgendagens tur.

Aage & Vibeke

PS 🙂 Flere bilder kommer senere, nettverket er meget tregt.

FemiRUN & GUTTA@løper

#FemiRUN #GUTTAløper #ArconNorway #CraftSportswearNOR

NB! Er du med i FB gruppenene GUTTA@løper eller FemiRUN får du 25% på all handel på CRAFT.no Ta kontakt for å få rabattkoden.
vibeke@femiroma.no
FemiRUN kvinner får 20% på Femarelle / Arcon. Ta kontakt for å få rabattkoden.
vibeke@femiroma.no

Athen Maraton, alle maratonløps mor og perfekt for deg som vil vandre i Pheidippidis spor eller løpe for å perse, 5 km, 10 km eller maraton. Arrangementsdag: 11. november 2018. Påmelding, les mer: Klikk her 

Vakker vandring i Toscanas natur, historie, mat & vin 23.-30. oktober (7 netter) Påmelding, les mer: Klikk her

Velkommen til spennende Madrid, april 2019. Byen har mange opplevelser å by på, enten du er opptatt av å vandre, løpe 10 km, halvmaraton, maraton, eller liker å oppleve kunst, shopping eller mat. Les mer: Klikk her

Velkommen til FemiRUNs Facebookgruppe : FemiRUN -FemiROMA

Velkommen til Facebookgruppen: GUTTA@løper

Trenger du å bli inspirert og motivert til å trene
deg opp til å nå dine mål, takle motgang og skape et overskudd og livsglede?

FEMIROMA TIL FEMIRUN
FORFATTER: VIBEKE BJERG

BOKEN INNEHOLDER TRENINGSPROGRAM MED TRE UTVIKLINGSNIVÅER:
– På vei ut av sofaen
– På vei mot løperytmen
– På vei mot maraton.

KR 119
Link: https://pregomobile.no/produkt/femiroma/