Jeg hadde sovet godt, drømt om Montepulciano og distriktets viner og var våken da alarmen fra min mobiltelefon sang ut «Shine on you crazy diamond».

Dag 5, MONTEPULCIANO

 

Mmmmmm, bare ordet, Montepulciano, Brunello, Vino Nobile, mmmmmm…

Jeg hadde sovet godt, drømt om Montepulciano og distriktets viner og var våken da alarmen fra min mobiltelefon sang ut «Shine on you crazy diamond». Yes! Klar for frokost og så frem til vinsmaking og piknik med distriktets oster.

Først frokost og kaffe, og i god tid før transporten til Montepulciano kom, satt vi i resepsjonen. Underveis begynte det å regne, men det var greit. Vi hadde vandret over 130 km i et fantastisk vær, nydelig temperatur, terreng og nydt alt Toscana kan by på.

 

 

 

 

 

 

Foto: Gro Anundskaas

Det var 1.mai og stor fest i Italia. Arbeidernes dag. Da er det fest, ingen vil jobbe, bare kose seg. Det var et stort marked med salg av alle mulige saker, skinker, ost, oliven, vesker, jakker, gardiner, biler, klær etc.etc.

Foto: Gro Anundskaas

 

 

Vi vandret oppover og kikket i butikkvinduene, i små smug, innom vinhandlere, små kaffebarer, ivrige iskremselgere, små og store kirker og alt som Montepulciano ellers har å by på.

 

 

Foto: Gro Anundskaas

 

Foto: Gro Anundskaas

 

 

 

Vi skulle møtes ved Cantina Gattavecchi, et sted Vibeke kjente til fra tidligere, kl 11 for vinsmaking.

 

 

 

 

 

 

Først fikk vi servert Rosso di Montepulciano DOC, lagret 8 måneder, med 90% Sangiovese eller Prugnolo Gentile på italiensk, og 10% Canaiolo Nero druer. Deretter en Vino Nobile di Montepulciano DOCG, lagret i 24 måneder for så å smake «smykket»/diamanten; Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG, lagret i 30 måneder. Som alltid, var det forskjell på hvem som likte hva best. Der er smaken som vi vet, delt. Min favoritt var nr 3. Andre synes nr 2 var best. Slik er det med vin.

 

Nå vet jeg, helt tilbake til det 16.århundre, er vin fra Montepulciano kjent som «perfect, as the wines of the Lords og Montepulciano is the King of every wine. Utrolig. Voltaire, Candide og Thomas Jefferson lovpriset denne vinen. Hit skulle vi for å smake på og ta del i en historie.

De hadde satt frem et spyttebeger for å spytte ut vinen før neste kom på bordet. Hm, tror ikke den ble brukt….

 

 

 

 

 

 

Det ble handlet både vin, olivenolje og trøffelolje før vi satte kursen for Caseificio Cugusi Silvana, for piknik med distriktets oster og vin.

En liten spasertur på små korte 3 kilometer. I lett duskregn og fin temperatur ankom vi gården, som har fått pris for verdens beste Pecorino ost.

 

Foto: Tove Heidi Brunes

 

Foto: Tove Heidi Brunes

Vi hadde bestilt ulike sorter og i to piknik kurver fikk vi ost, vin, vinglass, bestikk, brød og servietter.

Alt bare helt nydelig og så godt. Tenk, å sitte midt ute i DET landskapet og nyte godt selskap, gode oster og tilbehør. Noen likte Pecorino med trøffel best, andre Pecorino i vellagret versjon. Felles var at dette ble en ettermiddag utenom det vanlige; helt deilig ekstraordinær og med masse latter.

 

 

Foto: Gro

Taxien kom rundt kl 15 og vi skulle videre til Medici-enes hjemland, Firenze. En mellomstor by med en rik historie.

 

 

I morgen fortsetter bloggen og opplevelsene i Firenze, samt en liste over dyr vi så på veien, ikke de vi innbilte oss eller ble skremt av at vi hørte…..

God lesing.

Vibeke og Aage

Vakker vandring i Toscanas natur, historie, mat & vin 23.-30. oktober (7 netter) Påmelding, les mer: Klikk her

Velkommen til spennende Madrid, april 2019. Byen har mange opplevelser å by på, enten du er opptatt av å vandre, løpe 10 km, halvmaraton, maraton, eller liker å oppleve kunst, shopping eller mat. Les mer: Klikk her

Velkommen til FemiRUNs Facebookgruppe : FemiRUN -FemiROMA

Velkommen til Facebookgruppen: GUTTA@løper

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

Her kan du lese om FemiRUNs reiser: Bli med på et livseventyr, en reise med FemiRUN