Maratona di Roma – Veni, Vidi, Vici

Dagen starter tidlig. Klokka 05 vekkes vi av telefonen. Småtrøtte og groggy møtes vi i resepsjonen, hotellet har satt fram kaffemaskin og smurt nistepakke til oss. Etter x antall kopper kaffe og litt småprat begir vi oss  i vei. Stemningen er spent og jeg er litt smånervøs.

Roma er stengt denne dagen og den eneste muligheten vi har for å komme oss til startområdet er å gå, ta metroen et lite stykke og å gå litt mer.

Ved startområdet fylles det opp med løpere og vi inntar frokosten ved fortauskanten, mens sola kryper nedover veggene på Colosseum

Kl 09 er jeg i gang med årets maraton i Roma. De første 5 km går greit, mye folk i løypa og mye publikum. Minst tre korps stod og spilte langs løypa. Da jeg har løpt 8 km får jeg smerter under høyre fot, som vanlig. Jeg vet at smertene forsvinner hvis jeg går litt , og det stemte denne gangen også.

Ved 10km ser jeg Aage stå i dokø. Jeg tar noen eplebiter og fortsetter, sikker på at Aage tar meg igjen. Et par km senere er han der. Vi har begge begynt å få vondt og bestemmer oss for å gå fort, smertene er mindre da. Vi følger veien langs Tiber, over elva , frem til engleborgen og videre opp gata til Peterskirken.

Der  er det stint av folk (som ikke løper), salmesang og orgelmusikk, men paven så vi ikke noe til. Ved 18 km er det svampestasjon, jeg tar med meg tre stk ,for nå er det jeg som må på do! Drikkestasjon og mat ved 20 km­- og ikke minst- do. Jeg tar med meg svampene og forsvinner inn i et av dem.

Turfølget mitt har forsvunnet, jeg ser han lengre framme i løypa sammen med 6 timers ballongene. Jeg gjør et forsøk på løpe for å ta dem igjen, men beina kjennes ut som tømmerstokker og vil absolutt ikke løpe. Nei vel da er det bare å gå ,jeg vet at jeg kan gå fort og konsentrer meg om det, mens Aage og 6 timers ballongene forsvinner der framme.

Personlig synes jeg at strekningen mellom 25 -32 km er den desidert kjedeligste. Løypa går gjennom et område boligblokker. Ingenting å feste blikket på. Og det er her jeg tar avgjørelsen. Jeg skal gjøre som Bjørgen og Bjørndalen. Jeg legger opp! Dette blir min siste maraton, tja siste og siste, jeg skal til Athen å være med på alle maratoners mor, Athen maraton, men det blir bonusen .

Jeg vet ikke helt hvorfor, men 35 km flagget betyr litt ekstra for meg. Kanskje fordi jeg snart er i mål, elle kanskje fordi nå begynner det å bli moro (!). Nå går løypa inn i labyrinten av trange gater og kjente historiske steder. Jeg går langs piazza Navona, en snartur innom piazza Venezia og bortover den lange via del Corso, som starter ved 38 og slutter ved 39, runder obelisken på Piazza del Poppolo og fortsetter mot Spansketrappa. Nå begynner jeg å nå igjen folk som har løpt forbi meg tidligere. Rygger med « Afganaid» og «run for fun» kjenner jeg igjen og nå er det jeg som passerer dem!

 

Spansketrappa passeres. Klokka mi sier 6 timer, der røyk målet, det har jeg vært klar over lenge, men likevel ,så nære. Ny matstasjon med epler og vann, gjennom tunnelen, rundt svingen ved 41 km…snart i mål. Prøver å løpe litt i nedoverbakken ,men stor og ujevn brostein og såre føtter er ingen god kombinasjon. Jeg kommer inn på Piazza Venezia igjen og hører noe rope «heia Aase» ,der står Arina og Vibeke. Herlig.

Der ser jeg målseilet, endelig, samler det siste jeg har av krefter og løper over mål. Jaa jeg har fullført min femte maraton!!!

 

Får et varmeteppe (hva skal jeg med det i 25 varmegrader), og ikke minst, medaljen. Den som jeg har strevd for i gode 6 timer. Hører noen rope navnet mitt igjen og der står Kristin og Merete. Like slitne, og like glade som jeg er. Vi stavrer oss oppover gata foran Colosseum, henter sakene våre, får inngravert tida på medaljen og får etter hvert tak i taxi tilbake til hotellet. Nå skal det spises ,skåles, dusje, skåle litt mer og bare være lykkelige og glade for nok en fullført Maraton!!!

 Aase

 

 

Klikk her for mer info vedrørene Athen Maraton

Er en maraton for langt er det en flott løype på 10 kilometer du kan velge i Athen.

Velkommen til FemiRUNs Facebookgruppe : FemiRUN -FemiROMA

Velkommen til Facebookgruppen: GUTTA@løper

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

Her kan du lese om FemiRUNs reiser: Bli med på et livseventyr, en reise med FemiRUN