Ny dag i bølgende landskap, sol, sikader, vinproduksjon og nydelige gårder og et “uheldig” stivalg.

Etter en lettere frokost i Borgo Antico ved Monteroni d`Arbia valgte vi å vente på en buss til starten på etappen, dvs unngå 2 km med asfalt. Men, her gjør bussjåføren som han vil. Buss kl 07:53 ble til 08:53, men kom ikke. Vi gikk da kl 09:15 og hadde gått i 4 min, og ble forbikjørt av 2 busser. Pytt-pytt, 1 time forsinket gjør ikke noe ettersom vi har hele dagen til rådighet.

 

 

 

Fint var det, fordi vi gikk langs endeløse åkre med solsikker, en verden i gult og grønt. Girasoli,  de snur seg etter solen.

 

Monteroni d`Arbia

 

Monteroni d`Arbia

Noen små km senere kom vi til et nydelig Agritourismo, San Alberto, og hadde en fin prat om Femirun og fottur i det toskanske landskap.

 

En kjerrevei ble til sti og litt tettere vegetasjon, som gjorde at vi tok et “uheldig” stivalg som ga oss 3 km ekstratur.

Landskapet rundt oss “lever” med lyder fra sikadene, duer, falker og mange salamandere.

Som overalt i Toscana finnes det koller hvor stiene slynger seg opp og ned, virker som mest opp. Kanskje ikke så rart med 15-16 kilo i sekken og italiensk sol som steker.

 

 

 

I kjerreveien passerer vi utallige blomster, urter og bærbusker, som sikori, blåregn, sambuca (svarthyll) og bjørnebær.

 

 

 

Syklister hilser buongiorno, bilister vinker og andre vi møter er pratsomme og hyggelige. Nydelige, herlige Siena-Toscana hvor vi føler oss så hjemme.

 

Den ene vinprodusenten, vingården, etter den andre forsvinner forbi med endeløse rader av vindruer. Nå plukkes blader av vinstokkene for at solen skal modne druene. Jo mer sol, dess større sukkerproduksjon i druene og sterkere vin.

Mellom vingårdene finnes noen store og fantastiske gårder med lange sypress allèer og hvit sand/grus på veien, alt frodig, grønt, velstelt og ordentlig.

 

 

Etter å ha passert et par store raviner i landskapet møtte vi på en stor flokk med kuer på beite og geiter som samlet seg i skyggen.

 

Heldigvis var stien over ravinen tørr og fin da vi passerte.

Morsomt å se Siena i det fjerne, gått så mange km allerede, men fortsatt ser vi byen og tårnene.

Lunsjen tok vi på et høydedrag med utsikt mot Asciano og bestod av epler, plommer, fersken og litt lunkent vann med bobler.

En fordel med varmen er at toalettbesøkene blir færre.

I bunnen av dalen åpnet veien seg og ble bredere og vi kunne se målet, Asciano, 8 km opp dalen. Det ble godt og varmt.

 

 

På den siste km i dag, ble vi stoppet av en trivelig eldre mann i sin hvite Jeep som spurte hvor vi skulle; Agritourismo Paradiso, svarte vi. Si, Paradis sa han og smilte, stoppet og la sekkene våre i bilen og vi fikk sitte på opp det siste stykket. Et pent og velstelt “hjem” med utleiemuligheter for opptil 25 personer. Vi ble vist til huset tett på poolen og det ble raskt vann, cola light, dusj og svømming i poolen.

 

Familien tok oss vel i mot og viste oss rundt. Rent, pent og velstelt.

 

Det beste var dusjen og svømmeturen etter en laaaaaang og varm dag for oss to “Giraffer”.

Nå må vi avslutte dagens blogg, da det nærmer seg middag. Vi har sittet i hagen og skrevet bloggen midt i duften fra matlagingen til mor i huset, Marie Teresa. Det dufter hvitløk, basilikum, salvie og deilig steke duft av kylling.

Ønsker dere alle en fin kveld <3

Vibeke & Aage

 FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken     

Bli med på et livseventyr, en reise med FemiRUN

http://www.newnordic.no/all-products/sports-nutrition