Vinter, glatte kilometere, delmål, mål og belønning.

Vinter, glatte kilometere, delmål, mål og belønning.

Et av mine delmål var å bli mer aktiv og ikke bli sittende i sofaen når vinteren kom og det bli glatt ute. Før var vinteren for meg det samme som inaktiv og syntes det var skummelt å gå på glatten.

Femirun har langturer hver søndag, og jeg velger å bli med på disse for å se hvor langt jeg greier å gå i løpet av en tur. Isete underlag er ikke lenger en utfordring, piggsko er blitt min redning.

Første langturen min var 22. januar. Dette var en tur rundt i Oslo. Vi gikk ned Akerselva og opp Alnaelva. Det var en utrolig glatt tur, selv ikke pigger hjalp alle steder. Vi måtte klarte opp en skråning for å komme oss ned noen trapper. I bakken var det speilblank is. Tanken min var at dette kommer aldri til å gå bra, men hadde ikke noe valg annet enn å klatre. Beina skei under meg, men jeg karret meg opp igjen og kom meg til toppen.

Det var en utrolig deilig mestringsfølelse, for en belønning! Turen ble 11,3 km. Et delmål var nådd og jeg var stolt!

Neste tur var 29. januar. Vi startet i Maridalen, gikk rundt Maridalsvannet og videre nedover til Nydalen. Det var tåkete og småsnødde. Det ble en utrolig glatt opplevelse da isete stier og veier ble dekket av et tynt lag med snø.  Jeg sklei på isen og så ut som Bambi, men det gikk heldigvis veldig bra. Skadefri kom jeg til Nydalen, da valgte jeg å takke for meg. 16 km hadde jeg gått, et nytt delmål hadde jeg klart. Jeg var strålende fornøyd, for jeg har aldri klart å gå så langt før.

 

Etter jeg begynte å gå tur har jeg mye mer overskudd, og den følelsen å greie å gå litt lenger for hver gang mot målet som er 4,2 mil i Roma er helt fantastisk følelse.

Mitt hovedmål er å endre livsstil og hente inn en medalje i Maratona di Roma i 2018.

Vibeke ba meg om å definere klare mål og delmål med utgangspunkt – meg selv – den selvstendige, fysisk og mentalt sterke kvinnen med overskudd.

Her skal du få innsyn i mine delmål, på min vei mot et liv med overskudd og en medalje i Maratona di Roma 2018.

I desember satte jeg opp delmålene, og som du vil se,  jeg allerede har klart mine to første mål.

Mål 2017

Januar gå 12 km i et strekk.

Februar gå 14 km.

Mars gå 16 km.

April gå 18 km.

Gå på Tusenfryd sammen med barna mine og ta de karuseller jeg ønsker. Vekten skal ikke lenger være et hinder.

Mai gå 20 km.

Juni gå 22 km.

Juli gå 24 km.  

Gå Stoltzekleiven Opp, i Bergen, alene. Målet er å komme opp på under 1 time.

August gå 26 km.

September gå 28 km.

KK-mila.

10 for Grete-løpet, målet her er å komme under 1,5 timer, og 3 for alle

Oslos bratteste.

Oktober gå 30 km.

Delta i Rosasløyfeløpet.

November og desember, komme meg ut uansett vær, føre og mørketid.

Målet mitt med denne reisen er å bli selvstendig og bli kjent med meg selv på nytt.  Jeg vil bli mer synlig og ta plass i denne verden. Jeg vil vise at det går an å gjøre en forandring uten at man må ta slankeoperasjon. 

Denne prosessen er for meg og ingen andre, og barna vil få en mer lykkelig og aktiv mamma. Jeg vil gå på Tusenfryd og kunne ta akkurat hvilke aktiviteter jeg vil uten å være redd for at selen ikke virker. Jeg vil kunne bli operert ved en eventuell akutt skade eller sykdom, uten å være redd for å dø på operasjonsbordet fordi jeg ikke var i form til operasjonen. Jeg vil kjøpe meg en Levis bukse og en Bergan jakke. Det har jeg aldri gjort før. Jeg vil gå i vanlige butikker og kjøpe klær. Jeg vil bruke klær med farger, jeg vil synes.

Et mål er å se 2 sifferet på vekten før maraton i Roma. Jeg vil hjelpe andre til å nå sine mål. Fremover vil jeg holde foredrag og si, se på meg, det er håp – bare man prøver.

Det som er positivt med å gå ned i vekt uten en slankeoperasjon, er at jeg kan bevise for meg selv at dette klarte jeg. Jeg har styrken. 

Den gleden jeg kommer til å kjenne når jeg når mållinjen i Roma er, at jeg kan takle alt.  Jeg har gått en lang vei for å nå denne mållinjen. Jeg beviser for meg selv og andre at jeg klarer det jeg vil. De som ikke vil være med på denne reisen, vil jeg rydde ut av livet mitt. Dette er min reise til noe fantastisk – Mitt liv. Et liv med overskudd til å leve og kunne gi.

Beviset på at jeg er i mål, er at jeg står på mållinjen i Roma i 2018 som en selvsikker jente, med medalje rundt halsen på jakt etter nye eventyr.

Belønningen med denne reisen er at jeg blir mer selvsikker, jeg blir i bedre form, jeg vil bli en mer aktiv mamma. Jeg vil tåle en operasjon om det blir nødvendig

Treningsplanene for å nå målet mitt er å benytte elipse maskinen før frokost, jeg skal ta en til to turer sammen med FemiRUN damene pr uke. Videre skal gå på tur med barna mine. Vibeke legger opp treningsprogram, slik at jeg får styrke i kroppen til å mestre dette løpet.

Treningsprogrammet vi jeg fra neste uke dele med dere, uke for uke.

Stå på! Alt er mulig!

 

 

Cecilie

 

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        Se filmen

 

      

Én kommentar til “Vinter, glatte kilometere, delmål, mål og belønning.”

Det er stengt for kommentarer.