56 år “ung” dame, bosatt på Kongsberg – På vei mot mållinjene.

56 år “ung” dame, bosatt på Kongsberg – På vei mot mållinjene.

 

-Nina Boldevin-

 

Jeg er glad i motorsykkel og friluftsliv, noe som godt kan kombineres. Har gjennom mange år kjørt Norge på kryss, tvers og på langs, med telt og primus i bagasjen. Hele Norge er spekket med flotte muligheter til trening og natur opplevelser.

Lengst kjørte dame 2009
Lengst kjørte dame 2009

Jeg har to voksne sønner, adoptert fra Sør Korea, de er de viktigste personene i mitt liv!

 

 

Har trent på ulike nivåer siden jeg var barn. Ski, hundekjøring, trenings studio og skog og mark. Har alltid likt å bruke kroppen aktivt. Spesielt å løpe i kupert terreng.

I 2008, hadde jeg en alvorlig trafikk ulykke på motorsykkel, noe som satte livet og aktivitet på nye utfordringer.

Jeg trodde at jeg etter ca et års rekonvalisens, kunne trene meg opp selv. Har alltid foretrukket å trene mer eller mindre alene. Dette fordi jeg i jobben min innen Human Resources, trengte buffere for å koble av.

 

Det ble ikke helt slik, og jeg innså at her trengtes det profesjonell hjelp. Dermed ble jeg innvilget et tre ukers opphold på kurbadet i Tromsø (Jeg bodde fra 2008 til 2015 i Mo i Rana).

Tromsø 2011
Tromsø 2011

Gjennom god veiledning av en flott fysioterapeut, og andre faginstanser, innså jeg at her var erkjennelsen av at jeg faktisk var alvorlig trafikkskadd var viktig. Så tilpasset trening/ program ble utarbeidet. Når jeg dro hjem fra Tromsø var jeg sprekere, lettere og med god motivasjon for videre trening.

 

I Mo i Rana fikk jeg kontakt med en idrettsutdannet fysioterapeut, og trente hver morgen på et trenings senter i samarbeid med han. Brukte også mye tid ute i naturen.

Kroppen hadde utrolig godt av dette. kroppen ble mykere, sterkere og mer utholdende! I tillegg hadde hjernen/ tankene utrolig godt av det.

Jeg utviklet PTSD noen år etter ulykken, og da er det viktig , ja kanskje avgjørende med trening, samt å være i et sosialt treningsmiljø!

Jeg ble uføretrygdet, mistet de relasjonene jeg hadde i forbindelse med jobben, og da må man finne andre sosiale plattformer.

 

 

Sommeren 2015 flyttet jeg sørover, til Kongsberg. Av ulike årsaker forsvant noe av treningsgleden/ aktiviteten, og aktiviteten kom ikke inn igjen i et fast mønster.

Har i mange år kjent Cathrine Medvold gjennom mc miljøet, og via henne kom jeg i kontakt med FemiRUN.

dette har gitt meg en utrolig motivasjon, og aktiviteten er nå i et fast mønster igjen. Jeg svømmer, sykler, vandrer og Gogger, men neste mål er å ha noen timer med PT.

Dette for å få utviklet et program hvor jeg kan bygge opp mer styrke i kroppen.

 

Min første tur med FemiRUN var til maraton på Island. En utrolig opplevelse. vandret og gogget meg gjennom 10 km med Vibeke og Cathrine, og kom i mål. Utrolig stolt av meg selv.

Marathon Reykjavik

Neste opplevelse var Oslo Maraton, først en 3 km, deretter en 10 km. Kom i mål og like stolt!

Oslo Maraton,
Oslo Maraton,

Med FemiRUN har jeg blitt kjent med flotte damer i alle aldre, former og fasonger, alle med en indre styrke til å sette seg nye mål for videre treningsutvikling. Vi kan og vi vil!

 

 

Jeg ser virkelig frem mot nye mål og turer!

 

 

Mitt mål er Chianti 2017, halvmaraton, men har ikke meldt meg på ennå av den enkle grunn at jeg skal kjøpe leilighet. Som enslig og ufør – er det ikke sikkert at det blir råd til den turen.
Da får jeg lage min egen halvmaraton i skogen hjemme 🙂 

Nina

 

Velkommen til FemiRUNs opplevelsesreiser:

FemiRUN Maratona di Roma
FemiRUN Maratona di Roma

 

Informasjon og påmelding: Maratona di Roma 31.mars – 4. april

 

femirun-chianti-di-maraton
FemiRUN Chianti del Maraton

Informasjon og påmelding: Chianti Marathon og halvmaraton, 14 kilometer og en vin & matvandring i 2017 13. – 17 oktober