Prosessoppnåelse, mestring, lykkerus, kjærlighet, teamarbeid og en MARATONMEDALJE rund halsen!

 

22. mars stilte 41 FemiRoma Kvinner til start i Maratona di Roma.

 

 

Roma 2015 - 6

En maraton er som en fantastisk eventyrbok. Hver deltager har sin spennende historie. En historie som henger sammen med vårt livsmaraton… Våre prosesser.

 

41 FemiRoma Kvinner løp et fantastisk maraton. 41 kvinner i alle «Former & Form» løp og nådde sitt mål.

ALLE løp over sin mållinje og kunne feire en lang reise mot medaljen. Medaljen som viser at en bevisst prosess mot et «hårete» mål er mulig om DU VIL. FemiRoma Kvinnene ville og klarte det.

 

Roma 2015 - 141 FemiRoma Kvinner krysset mållinjen, ene og alene på grunn av en bevissthet, stahet, utholdenhet, og kjærlighet til livet, prosessen og målet.

 

En av FemiRoma Kvinnene kom “alene” til Roma. Kvinnen kjente ingen av de andre FemiRoma Kvinnene for avreise og skulle løpe 5 kilometer.

Bentes første møtte første personlige møte med de andre FemiRoma Kvinnene var i Roma. I Roma møtte Bente FemiRoma kvinner i alle aldere, “Former & Form”

Kvinner i alle aldere “Former & Fasonger” skulle løpe 42 kilometer og Bente angret seg.  Angret seg for at hun ikke hadde meldt seg på Maratona di Roma.

Men vil man er det MULIG … Og det var mulig, Bente løpte – gikk 42 kilometer. Bente var en av de 41 flotte FemiRoma Kvinnene som løp over mållinjen 22. mars.

 

Roma 2015 - 20

 

 

FemiRoma Kvinnene har resirkulert frykt, redsel, sykdommer, tristhet, unnskyldninger, «kanskje en annen gang», jeg skal prøve, uvisshet, smerter og vunnet styrke til å leve et godt liv med overskudd, kjærlighet og nytelse. De har gitt seg selv overskuddet til å prestere, gjennomføre en prosess mot et unikt mål, fullføre en maratonreise og løp i mål som VINNERE.

FemiRoma Kvinnene presterte en maraton, samtidig som de har fått energi til å leve og nyte sitt livetsmaraton.

 

FemiRoma Kvinner … Fantastiske Kvinner … Kvinner i alle aldere og «Former & Form» … Vi gleder oss over det som er mulig. Vi glemmer det vi har i «sekken» som MS, kreft, slitte rygger, fibermyalgi, diabetes, høyt blodtrykk, «feil» BMI, depresjoner … etc… etc…  Det er mulig om vi vil …En maraton, en 5 kilometer et aktivt liv.

 

Roma 2015 - 8

 

Åhhh som vi feiret på søndagen … Vi var vinnere – VI ER VINNERE … VI ER ALLE VINNERE, vi som løp maraton eller 5 kilometer og vår fantastiske heiegjeng … Sammen var og er vi unike, sammen kan og klarer vi «hårete» mål…

 

Vi klarte over 42 kilometer er regnfull og kald Romadag … Vi klarte det med innsatsvilje, smil, latter, sang, litt banning av og til, enda mer latter, kjærlighet til liver, reisen mot målet og lykkerus og kjærlighetstårer da vi gikk i mål ….

 

Vi er så utrolig heldige å ha et nettverk, et felleskap som inspirerer, motiverer oss ut av sofaen, over dørstokkmila i aktivitet flere ganger i uken … Vi har et rom for dialog, hvor alle har plass og blir hørt… Kvinner fra hele landet lærer å kjenne hverandre på vår «side» på Facebok… Vårt «hemmelige» styrke og arena… FemiRoma har nå mange flotte grupper rundt omkring i Norge…

Roma 2015 - 7Roma 2015 -22Roma 2015 - 21Roma 2015 - 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har vi flotte FemiRoma grupper i blant annet Bergen, Trondheim, Norby, Horten og Sarpsborg … Og de neste dagene vil det bli enda flere grupper.

 

Fantastiske FemiRoma Kvinner … Takk for en fantastisk reise, takk for en utrolig reise og maraton… Tusen takk! Takk til her enkelt av dere, for den innsats du leverte. En innsats for at DU skulle klare å nå ditt mål og den inspirasjon, motivasjon og kjærlighet du gav vårt fantastiske nettverk…

 

Roma 2015 - 12

Roma 2015 - 2023Roma 2015 - 16Roma 2015 - 15

 

 

 

 

 

Roma 2015 - 26

 

Roma 2015 - 24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er så utrolig ydmyk, stolt, lykkelig og glad over hva her enkelt klarte og hva vi som gruppe presterte… Tusen takk!

 

Gleder meg til våre nye mål og reisen videre…

 

Roma 2015 -22

 

 

 

 

 

Elsker dere flotte FemiRoma Kvinner   Savner dere  

Vibeke

Utfordringer..

28.2-3Nå om dagen er 3 kilometer det jeg tillater meg å gå og så noen mikroturer med Flora hund.

Kroppen trenger hvile da jeg har klar å trene på meg en lungebetennelse. Enkelt og greit klarte jeg å la være med å høre på kroppen da jeg hadde en forkjølelse. Jeg hoppet i skoene og løp ut med litt feber…

Litt” feber, tett nese, “litt” vondt i halsen i to uker og jeg hadde bestemt meg for trene av meg forkjølelsen.  MEN “lett” trening hver dag gav et lite tilbakesmell. Plutselig klarte jeg ikke å komme meg opp en av mine djevelbakker. Energien var totalt forsvunnet og jeg var sikker på at nå hadde jeg nådd veggen. Jeg karret meg hjem og hoppet i seng… Våknet noen timer senere med høy feber og vondt i brystet…

Nå har jeg fått en treningsferie en treningsferie som vel snart er over. Tre til fire uker må jeg holde meg i ro. Heldigvis er det kun en lungebetennelse denne gangen. Jeg gleder meg så utrolig til å ta opp igjen treningen og ikke ha søvnbehov som et lite barn. Jeg ser nå frem til å bli frisk og trene fornuftig de tre sist månedene før startskuddet i Roma går.

Trene fornuftig er ikke alltid like lett. Jeg klarte å løpe på meg en lungebetennelse da jeg ikke “hørte” på kroppen. Egentlig fantastisk flaut! Jeg kjenner min kropp, men lot være å høre på alle signalene. Totalt idiotisk!

Så kjære alle dere som nå trener med Roma som mål. Skyndt dere langsomt frem. Tenk på å gjennomføre. Hør på kroppen og ikke idiotiske tanker eller gale innspill om å trene for hardt og mye. Kroppen kan vi trene bevisst Mizuno 3opp med rett trening. Rett trening for deg! Du må tilpasse treningen slik at du hele tiden blir sterkere og klarer mere. Det handler ikke om “kvantesprang” av treningsmengder, men sunn fornuft.

Sunn fornuft som jeg glemte da jeg løp på meg en lungebetennelse. Lungebetennelsen gir meg i alle fall flotte rolige adventsdager.

Nå har jeg tid til å tilpasse treningsprogram. Så trenger du et program er det bare å sende meg en mail : vibeke@femiroma.no

 

Ønsker deg en flott dag og uke!

Klem

Vibeke

Mållinjen i Roma Maraton og livets maraton

… De som kjenner meg vet at jeg Lever & Nyter <3 Nyter & Lever …
– AV Vibeke

Jeg elsker livet og den mulighet å OPPLEVE hver eneste dag … Jeg har BESTEMT at jeg skal våkne med et smil. Jeg vil nyte dagen og gjør de tiltak og investeringer som tilsier at jeg kan våkne smilende og har muligheten til å Leve & Nyte.

I dag er det et år og to dager siden jeg reiste til Ullevål sykehus for å opereres for hjernekreft. Jeg hadde bestemt med for å leve mine dager med glede… Jeg ville Leve & Nyte mitt liv … I kofferten pakket jeg blant annet mitt treningstøy, løpesko, italienske kjoler, vakkert undertøy og et bilde av min flotte sønn. Mine dager skulle ikke leves trist på et sykehus i utvaskede sykehusklær …Jeg ville leve – Overleve!
… Det å være bevisst på seg selv, ta vare på seg selv for å kunne gi er utrolig viktig. Så utrolig livsviktig, at vi faktisk blir minnet om det når vi skal reise med fly. Husker du informasjonen fra «den» kabinansatte som sier : « Husk om vi trenger oksygenmaske er det VIKTIG at DU setter på deg oksygenmasken først!!!! Før du hjelper ditt barn eller medpassasjerer» ?????
I «livet» gjelder det akkurat den samme regel! Ta vare på deg selv! Da har du muligheter til å prestere, til å være foreldre, medmenneske og oppnå de mål du ønsker.
Livet er så utrolig fantastisk med enorme valg, men du må selv velge og investere for å få. Ingen andre kan leve ditt liv… Ingen andre kan gi deg måloppnåelse og en god dag… Du er den som bestemmer over ditt liv, dine prosesser og dine muligheter!
Livet kan være så utrolig vanskelig, ja vi kan miste jobben, få kreft eller en annen sykdom / syndrom, huset brenner ned, våre nærmeste forsvinner eller blir syke eller kjæresten er utro eller føler at livet er helt for «helvete til» og ønsker å komme ut… Og så? Er et « livshelvete» skapt»? … Husk da på OKSYGENMASKEN… Hva er din oksygenmaske, hva er dine mål og hva investere du i det liv du ønsker å leve?
Aktivitet, fysisk aktivitet, mental trening, fantastiske mennesker, nettverk, god mat og drikke har gitt meg så enormt mye … Mine valg har gitt meg et overskudd som gav meg muligheten til å overleve to store hjernekreftoperasjoner og velge joggeskoene og langtur fire dager etter andre operasjon istedenfor gåstol i mange måneder … Jeg hadde overskudd til å fylle mammaoppgavene og være et medmenneske og inspirator og motivator noen få timer etter operasjonen …
blogg_006Vi er forskjellige og heldigvis er det! … Jeg er en livsgal A menneske som kan trene klokken fire om morgenen … Har ikke den store «tro» på egne tårer, men kjærlighetstårer kommer ofte når jeg ser urett…Jeg Lever & Nyter i dag på grunn av mine valg. Jeg er så utrolig glad for at jeg investerte rett for meg og valgte det «rette OSYGENET» for meg…
Mitt «OKSYGEN» er i dag meget sammensatt. Jeg ønsker å leve et spennende liv, så jeg må være meget målbevisst. En av mine mål er blant annet å gjennomføre Roma Maraton i mars 2015. Gjennomføringen av 42 kilometer i Roma deler jeg med mange flotte FemiRoma kvinner ( og noen menn) … Prosessen mot mållinjen er spennende, fantastisk og lærerik. Foruten mitt maratonmål et av mine høyeste ønsker å motivere og inspirere flest mulig mennesker ut av et «stillesittende sofaliv» til en aktivt fysisk og spennende liv.
Min prosess mot Roma er ikke en tyv av mitt liv, men en gave som gir meg et enormt overskudd til å fungere optimalt og gjennomføre mange andre mål jeg har satt.
Det er så utrolig spennende at vi er mange som er på en spennende reise mot samme mållinje i Roma. Vi alle har et stort ønske om å nå mållinjen i Roma, om gjennomføring av vårt mål!
Gjennomføring! Tenk den fantastiske følelsen av å nå mållinjen. Nå sitt mål!
Noen har et mål og trener for å klare å løpe under fire timer andre for å komme under syv timer… Unikt er det å gjennomføre et maraton…
Unik er også den prosess vi nå går igjennom. Av de som skal være med i Roma har vi kvinner i alle «Former & Form» . Det er så fantastisk… Det finnes ikke en eneste sannhet når det gjelder trening en at DU må finne det program og trening som passer DEG. Du må finne din bevegelse, takt og pust … Du må finne deg selv på veien mot mållinjen i Roma. Du skal komme i form på den måte som Iformer rett for deg!
Du skal klare 42 kilometer på under syv timer, og det kan du med rett trening!
Du har fremdeles fire måneder igjen! Satser du på å klare Roma Maraton på under syv timer er det viktig at du nå velger et spennende aktivt liv og rett treningsprogram. La Tv skjermen få litt fri i desember. Ta vare på deg selv …Du er den viktigste i ditt liv!!!
Om du i desember velger å gå, gogge, jogge, løpe fire ganger pr. uke er du virkelig på vei mot mållinjen i Roma. Klarer du å sette av fire timer i uken i desember til trening, da skal vi med stolthet sammen bøye nakken og få medaljen hengende om vår hals når vi LØPER over mållinjen i Roma… Du klarer Roma på under syv timer – Vi skal klare det!!!
Lov meg en ting! Ikke la deg bli bitt av rundefeber eller tanken på å MÅTTE trene hver dag… Du skal ikke bli skadet, du skal ikke miste din inspirasjon og motivasjon… Treningen mot mållinjen skal gi deg overskudd til å klare ditt livsmaraton på en fantastisk måte… Nyte livet, skape et overskudd. Du er fantastisk … Du kan om du vil … Vi skal klare Roma Maraton på under syv timer… Vi skal leve et fantastisk liv!!!
Fremover vil jeg ta deg med i min prosess mot mållinjen i Roma. Håper du blir med oss på prosessen, eventyret, reisen til Roma og over mållinjen.
Trenger du et treningsprogram så send meg en mail: vibeke@femiroma.no
Bli med på en spennende livskapittel, bli med til Roma : https://www.deltager.no/femiroma_2015_nov

FemiRoma, bevegelsen og nettverket ble startet våren 2013.

janne 1 Jeg, Vibeke Bjerg hadde et stort ønske om å løpe maraton i Roma og en drøm om å starte en bevegelse og et nettverk. En bevegelse og nettverk bestående av kvinner på vei ut av lange treningspauser, kvinner som trente av og til men glemte det ofte, kvinner som trente mye og løp maraton. Jeg ville skape et nettverk som motiverte og inspirerte kvinner til å komme seg over dørstokkmila flere ganger i uken og sette seg “hårete mål” som maratondeltager. Min drøm var å fylle et fly med kvinner som skulle løpe maraton i Roma.

 

FemiRoma er i dag et fantastisk nettverk og en bevegelse på over 1 100 kvinner. Kvinner som motiverer og inspirer hverandre.

 

FemiRoma kvinnene inspirerte og motiverte hverandre igjennom et år! Et år med forberedelse til å kunne delta på sitt første maraton i mars 2014. Mange av FemiRoma kvinnene hadde ikke trent på mange år og overtalte seg selv, som Arina – ” Jeg skal endre meg, jeg skal opp av sofaen, jeg skal løpe maraton og jeg skal sammen med FemiRoma nettverket klare en reise. En reise med et “hårete mål”, målstreken i Roma. Målstreken på Maratona di Roma, 23. mars 2014.

På veien mot Roma og i vårt nettverk har vi også kvinner som Nora. Nora som var og er en fantastisk maratongudinne. For litt over et år siden var det ca. femten FemiRoma kvinner som hadde løpt maraton, nå har de fleste gjennomført et maraton, enten konkurranse eller vandremaraton.

FemiRoma ble “døpt” 23. mars 2014. FemiRoma reiste til Roma med en fantastisk flokk på 135 mennesker. De aller fleste stilte til startsstreken i Maratona di Roma. Alle gjennomførte sitt maraton – Tre av FemiRoma kvinnene gjennomførte 22 kilometer, fantastisk prestasjon og resten av FemiRoma kvinnene kom over målstreken og fikk sin flotte medalje.

Datoen 23. mars 2014 får meg ydmyk, stolt og gledestårer kommer i øyekroken. 23. mars klarte fantastiske FemiRoma kvinner en bragd – De gjennomførte maraton, de løp i mål, de klarte sitt “hårete mål” – 23. mars ble FemiRoma døpt, FemiRoma 2014. Man kan det man vil… Det handler om en bevisst prosess … Det handler om egeninnsats, omsorg, medfølelse, inspirasjon og motivasjon.

Uten motivasjon og inspirasjon vil prosessen og reisen mot mållinjen i Roma bli ekstremt tøff … Men nettverket FemiRoma – VI har styrken til å gjøre hverandre sterke … Vi ser og motiverer og inspirere hverandre … Vi jobber hardt selv og hjelper andre … <3 Hjerter gir kraft og styrke –  IKKE nederlag og “fjolleri”… Jeg er så utrolig stolt av FemiRomas kvinner som driver seg selv mot tøffe mål og hjelper andre i nettverket til å klare å komme over dørstokkmila flere ganger i uken og tørre og stole på sitt eget og andres målet … Det å klare å løpe et maraton…Det å klare hverdagen og livets maraton med overskudd, styrke og glede.

 

stafett 3Blant FemiRoma kvinnene som fullførte et spennende livskapittel i Roma 23. mars 2014 var et “tversnitt” av kvinner. Alderen var fra 20 – 69 år, alle kroppsformer, superfriske kvinner, kvinner som var gravide, kvinner med utfordringer som blant annet MS, kreft, epilepsi, nedslitte knær og rygg. Det var næringslivskvinner, sykmeldte kvinner og uføretrygdet. I Roma løp – jogget – “gogget” – gikk alle for seg selv med FemiRoma nettverket som støttet med inspirasjon og motivasjon. Alle kvinnene var og er FemiRoma kvinner. Alle kvinnene gjennomførte sitt eget løp med nettverkets støtte.

 

Alle kvinner er velkommen i FemiRoma! Alle kvinner er velkommen til å være med på nye reiser mot nye delmål og “hårete mål”. Nå er vi lagt ut på en ny reise. Vi skal til Roma i 2015. Det blir en spennende reise og prosess mot målstreken i Roma … Fire måneder bevisst prosess mot et fantastisk mål…

FemiRoma ønsker å skape engasjement, utfordre grenser, kvinnenettverk, styrke og trene mot et konkret mål med et stort innslag av sosial interaksjon glede og «galskap» med og uten joggesko.

FemiRoma er bevegelsen og nettverket for inspirasjon og motivasjon til en aktiv hverdag!

Fremover vil jeg la deg bli med inn i min prosess mot målstreken i Roma. Min prosess for å bli fysisk sterkere en jeg var før hjernekreftoperasjonene… Min prosess med å inspirere og motivere meg selv og det utrolige nettverket FemiRoma …

AmasaHåper du vil følge FemiRomas vei mot mållinjen i Roma – Velkommen er DU med på reisen –

Vi trenger en stor heiegjeng i Roma, vi trenger deg som har lyst til å løpe byløpet på 5 kilometer og vi ønsker selvfølgelig også deg som vil være med på å løpe 42 kilometer !

Velkommen!

Vibeke

Påmelingslink : https://www.deltager.no/femiroma_2015_nov