GLEDE

Fra Særp til Roma

– AV – Bente Holtet

 

GLEDE

 

Særp Glede

I dag vil jeg skrive om glede!  Det var noe vi bestemte oss for på fredag hos Jane.  I tillegg har vi sett deilige dager fra Falun.  Alle vi skal individuelt prestere men uansett så har vi fått bevis på at delt glede er dobbelt glede.  I tillegg er det  å vente på en glede, også en glede.  Å du verden å mye gode gleder vi skal dele etter at vi har gleda oss i Roma!!  Å se bilder av glede både ved å vinne individuelt og sammen gjør at vi er best!  Det samme vil vi se i Roma.

Vi har gitt hverandre mange råd underveis – og det er ett jeg ikke har fulgt på trening men som kan bli avgjørende i Roma:  Min skrævling…..  Om ikke jentene har sagt det direkte så har min hjerne bestemt seg for at de sier:  Hold kjeft så klarer du å løpe mer!!!  Etter at vi hadde kosa oss med video fra Roma Maraton 2014 var vi skjønt enige om at vi hadde sett mange med vårt tempo.  Vi hadde sett bare glede og det er det vi skal gjøre disse siste ukene før vi drar.  VI SKAL GLEDE OSS TIL ROMA MARATON!!!  Så velger vi å la tanker om å grue seg gå fort gjennom hode…

http://www.maratonadiroma.it/?lang=en

 

Vi gleder oss til å møte mange løpeglade mennesker i alle former og fasonger.  For et fargerikt felleskap. Glede handler også om noe mer enn å tenke positivt. Det handler om å våge livets utfordringer.   Det å gi seg selv noen utfordringer.  Våge noe nytt.  Det å ikke ha referanser i vår erfaringsbase skaper en ekstra spenning.  Vi blir aldri for gamle for det.  Vi må bare finne og gripe sjansen.

La oss fosse over av godt humør og glede disse siste ukene før vi drar.  I alle fall de gangene min hjerne sier at jeg ikke er bra nok trent – at jeg har vondt i hofta og er redd for å få vondt i hue:

JEG KLARER Å GJENNOMFØRE UNDER MAXTID I ROMA!!

 

Hilsen Bente

Fra Særp til Roma……

 

-AV -Bente Holtet

Da kollega Kjell Arne spurte om det var den 15. mars jeg skulle løpe maraton i Roma – svarte jeg som sant var at nei det er den 22….. “

 

Å ikke før ” sa han – hvorpå jeg svarte at “Kjære Kjell Arne – for meg tror jeg ikke at jeg er så proff at jeg klarer å legge inn når formtoppen skal komme. En uke fra eller til har nok ikke så mye å si!!” Ingen høydeopphold eller andre remedier som kan gi “falsk trygghet”. Jeg sverger til den gode gamle hovedregelen for motivasjon: “Å ta i mot motivasjon der du kan finne den” dvs. at hver dag så sier jeg takk både inne i hodet og utenfor til alt som kan bidra til å få meg til å bli sikker på at jeg kan klare maraton. Jeg har f.eks. aldri forstått hvorfor godt trente toppidrettsutøvere begynner setningene med “Nei – ” når de blir presentert for en god prestasjon og skryt fra andre. Til alle dere som siden august har gitt meg små positive hint og store positive hint om min reise til Roma – “Tusen takk” Til han som sa til meg på lørdag da jeg skulle påBente blogg 1 tredemølla og sa “Så flink du er!” sa jeg “Tusen takk” (Det var jo tross alt første gang jeg hadde med gymtøy på seminar på de 35 åra jeg har vært i arbeidslivet, og jeg måtte spørre om hvor trimrommet var selv om jeg har vært på samme sted mange mange ganger før) Jeg klarer å få hjernen til å hente fram disse motivasjons-minnene når jeg kjenner det nærmer seg avreise – det er godt! Det å ha et valg for mine tanker har jeg lært meg gjennom mindfulness. Jeg vet at begge typer tanker vil komme, jeg skal ønske dem velkommen, og har trena på at de skumle, negative tankene kan trenes til å gå fort vekk igjen – ja det gir meg styrke og glede.
Moren til Monica har mange maraton bak seg og ho har anbefalt følgende: “Ha navnet ditt foran på trøya di i Roma, så plutselig heier noen på akkurat deg!” Det rådet skal følges. Det er akkurat sånn jeg føler deg i FemiRoma felleskapet. Det er på en måte noen som heier på akkurat meg – og den følelsen tror jeg mange av oss har. Jeg skal i alle fall gi heia-rop til hele gjengen her i Særp disse ukene vi har igjen før avreise.

Hilsen Bente

Fra Særp til Roma

– AV Bente Holtet

Da var det fjerde søndag i advent, og jeg venter både på jul og på mars 2015. Det har vært noen hektiske førjulsdager, men det er alltid moro med gode tradisjoner. Her i dag har jeg besøk av tante Synnøve som i en alder av snart 93 år koser seg med en aquavit og en juleøl. Vi kan bare nyte dagen i dag og håpe at vi kan gjøre det samme om førti år…..
Jeg har nå også fått min legeattest til Maraton i Roma. Jeg har jo tidligere sagt at Vibeke er min store motivasjonskilde, og at jeg hadde lyst til å bli med p.g.a. at det hun har vært igjennom. Nå har det seg sånn at jeg har det meste av “ting” sånne halvgamle kjærringer kan ha som høyt blodtrykk, kolestrol og diabetes 2, så det satt litt langt inne hos min lege og si at jeg var klarert for konkurranseidrett og da for maraton spesielt….. Jeg kan se den – men vi ble enige til slutt. Jeg har nå – som det nærmer seg slutten av 2014 og inn i Maraton-året 2015 tatt av 18 kilo, blodsukkeret er perfekt og det trur je helt sekkert kolestrolet også er!!!! Skal kjøre på med ribbe og nyco i jula for øke til 4 treningsøkter fra januar!!!
Treningen disse siste to ukene har vært vask og handling, og jeg har verdens beste samvittighet for det, har svømt et par ganger au da….. Det som er deilig er at vi fire her nede motiverer hverandre og at vi aksepterer at vi noen ganger ikke har joggesko på helt slavisk. Jeg ser fram mot flere gode formiddagsturer i jula og et fantastisk godt år i 2015 da jeg skal gjøre mye jeg aldri har gjort før… Det er faktisk noe jeg har gjort flere ganger etter at jeg meldte meg på – det gjør reisen til Roma enda mer spesiell.

Ønsker dere alle en fredelig julehøytid med en juleklem fra en Maraton-trenende Bente i Særp

Ps.: Nå begynner også omgivelsene og tru at vi kan klare det – sjøl om ordet Maraton har en merkelig effekt på de fleste. Ds

Roma Maraton 2015

Særp 1Jeg skal løpe Roma Maraton i 2015!
– AV BENTE HOLTET

Ja vel sier folk – så trenger det inn hva jeg har sagt: MARATON!!! Ja har hatt en tendens til å utsette trening og utsettelsen har vart i 17 år….. Min bror sa de årene jeg var en av deltakerne på Holmenkollstafettlaget til VG at Bente trener ganske regelmessig – tre uker før hver Holmenkollstafett. Ved å melde meg på maraton kan man jo ikke utsette trening, man må gjøre trening til no moro og like vanlig som å pusse tenna, men ikke fullt så ofte da….
Første gang Vibeke la ut planene for Maraton i 2014 så tente det en gnist, denne fikk trekk fra starten av FemiRoma i 2013 og slo ut i flamme i mars i år….. så da gikk det baaare to måneder til før påmelding skjedde 12.06.14. For si som Jane, siste påmeldte i FemiRoma Sarpsborg, – “Je kan godt væra impulsiv bare je får planlagt det!!!”
Mye av motiveringen min var og er Vibeke!! En flott ung dame i sin beste alder (vi er akkurat like gamle…) Hennes pågangsmot og inspirasjon som også inkluderer sykehus opp og nedturer og alt hva livet gir oss – det gjorde meg helt sikker på at “pokker eller” dette klarer du Bente!
Så da jeg lanserte det på Deltagruppen hyggelig sommerfredagpizzakvæll 13.06.14 og sammenlignet det med et svangerskap – noe Vibeke hadde lært meg – hun er jo superselger….. da gikk det bare 12 timer før jeg fikk mail fra Monica – :
“Hei Bente og takk for i går Jeg har tenkt på din crazy ide’ om å løpe maraton i Roma. Og jeg er veldig nysgjerrig på om dette er noe jeg skal ” hive meg på”. Er det plass? Og hvordan melder jeg meg på? Klem fra Monica <3
Oki-doki – her hadde je brukt 12 måneder og så brukte ho 12 timer… Det er bare så moro – selv om vi var litt forskjellige i vår fase før påmelding har vi nå et deilig felles mål. Du verden så godt det er å ha noen å trene med. Monica fikk med sin gode venninne Hege. Jeg så at en bekjent fra Høland som bor i Fredrikstad stadig var ute og registrerte det med Runtastic.no og gikk og løp turer og tenkte her har vi ei til. Så i starten av september skrev jeg på veggen hennes:
“Hei Jane – du må bli med til Maratona di Roma gikk forbi deg forrige søndag da vi hadde Særp -Fredrikstad – Særp – vi vil ha det sosialt og trene kroppen. Sender deg noen flere linker…. Litt hårete mål skaper mer moro i trening… Vi skal gogge og Jack Waiz sier vi kan klare det og han har peil på maraton… 🙂 :)”
og vips så var vi fire stykker!! (Med god plass til flere!!!!)
Vi kommer til å ha treninger her i området men også dra inn til Oslo for å bli kjent med enda flere deilige damer som vil høre bruset i Roma 22. mars 2015. Sist men ikke mist – nå synes vi ikke målet er hårete lenger, og vi vet så godt at man er klar når hjernen er klar!!!

Påmelding til Roma: https://www.deltager.no/femiroma_2015_nov