Alle veier fører til Rom og noen dager nå har min vei tatt en lang omvei.

Alle veier fører til Rom og noen dager nå har min vei tatt en lang omvei.

-AV-  Merete

Av og til må man sette seg selv og egne interesser på vent for å være der for noen andre. Jeg har det . Nå er jeg tilbake på rett vei og skimter Roma der fremme. Etter besøk på Løplabbet har jeg Romaskoene Merete sko 2i hus og nå skal de løpes inn. Det er så mye annet hyggelig og gøy som følger med på denne reisen. Nå er det Femiromakjolen som frister og det er veldig oppmuntrende og motiverende å lese bloggene til de andre damene. Det er så fint å se at vi har så forskjellig utgangspunkt, så forskjellige mål og samtidig et unikt fellesskap. Jeg fullførte i fjor på 6 timer og 10 min og mitt mål iår er å forbedre tiden med noen minutter hvis alt går bra. Nå har jeg dessuten sluttet å lese alle råd om hva som er bra trening, om hvordan komme form på fem uker eller lignende det ene øyeblikket er intervall bra ,det neste absolutt ikke osv. Jeg får også så mange positive tilbakemeldinger fra folk rundt meg som heier på meg .
Men nesten like viktig er resten av reisen. Jeg gleder meg til å puste inn Romaluften , spise god mat og drikke god vin og selvfølgelig treffe Vibeke og alle de festlige menneskene som skal være med til Roma.
Nå venter en helg med variert trening og litt øving av italienske gloser. God morsdag til alle mammaer . Ciao .

Med vennlig hilsen

Merete Larsen Aas

Alle veier fører til Rom..

Å skrive blogg etter Raquel er som å hoppe etter Wirkola.

-AV- Merete-

Hun er virkelig spot on. Og inspirerende. Skulle gjerne vært nærmere dere søringer som har så mange faste fellestreninger. I kveld ble min trening bytta ut med tapas og hvitvin da vi feiret frivillighetsprisen. På tur hjem fra bussen la jeg planen for i morgen. Fri fram til 1230 og da skal det trenes intervall. Skal legge fram treningsklær i kveld og skal prøve meg på morgentrening for første gang. Har vært litt skeptisk til trening før frokost men skal gi det en sjanse i morgen . Tia fram til Romareisen går veldig fort nå så nå er det bare å holde fokus og holde seg frisk . God treningshelg fra Trøndelag.

Med vennlig hilsen
Merete Larsen Aas

Alle veier fører til Rom .

Alle veier fører til Rom .

– AV Merete
Da var jule og nyttårferien over. Ekstra lang iår Det ble ikke så mye trening som planlagt ,men fikk brukt treningstøyet noen ganger. Skulle lest Raquel sin blogg før jeg dro. Utrolig bra skrevet og hun og de andre blogg innleggene gir meg stadig puff bak. Burde nok trent mer løping, har jo et ønske om å forbedre tiden fra i fjor. Fant fram bildene fra i fjor og merket at motivasjonen økte bare ved å se på bildene og minnes gode dager. Siste avdrag på reisen er lagt til betaling, legeerklæring skannet så nå er det bare opp til meg selv å fortsette treninga framover.

Ciao fra Merete

Med vennlig hilsen
Merete Larsen Aas

Alle veier fører til Rom .

I går avlyste jeg spinningtimen da jeg ble innkalt til mammografitime.
– AV Merete

Begge deler er viktig for en voksen dame . Resten av kvelden var jeg veldig rastløs og fant liksom ikke roren, tydelig at kroppen ville ha trening igår. Da jeg informerte sjefen om feriedager i mars pga roma maraton lurte han på om det var så moro at jeg ville gjøre det en gang til, og det var det! Til dere som blir med i 2015 kan jeg bare si : gled dere :-).
Da står jula for døra og jeg ønsker alle en fin og god jul med alt den fører med seg god trening innimellom.

Julehilsen fra Merete

Alle veier fører til Rom

I allefall har jeg tro på at min vei fører meg dit i mars neste år.
– AV Merete

Idag fikk jeg betalingspåminnelse og da ble det litt mimring fra forrige tur. Jeg gleder meg. Denne uka har jeg trent litt forskjellig og har funnet ut at det funker for meg . Blir lite løping ute nå, er livredd for å ski på isen, men jeg håper på litt snø snart så skiene kan brukes. Det er artig å kjenne på at treninga gir resultater , at jeg klarer mer og mer og ikke blir helt gåen etterpå. Forleden dag fikk jeg bytta en julekonsert for å få tid til trening først. Jeg har også funnet ut at treninga gir meg ekstra energi, jeg kan være trøtt og slapp men etter en time spinning er energien på topp igjen – herlig.
Det er motiverende og artig å lese om treningene dere har i Oslo. Håper jeg får vært med på en eller to ved neste tur til Oslo. God treningsuke!
Adventshilsen fra Merete

Ikke alt går som planlagt.

– AV Merete

Jeg hadde lagt planer for hele uka og skulle virkelig få opp pulsen og få trent hele kroppen. Mandag var det overtid på jobb og en 13 timers arbeidsdag istedet for en rolig joggetur. Våknet tirsdag og var helt tett i hode nese og hals så nå har dagene blitt tilbragt på sofaen under pleddet. Jeg har lært fra i fjor at det ikke er lurt å presse kroppen når man ikke er frisk. Nå ser det ut som jeg er på bedringens vei og jeg kjenner at det skal bli godt å komme igang igjen. Har under tiden fått lest blader og innlegg på nettet om trening og løping og det virker som det finnes utrolig mange måter å trene og løpe på. Det virker som det er mange måter å nå målene på. Det som er viktig og som jeg har tenkt å gjøre mer av er styrketrening. Jeg har prøvd TRX trening og ble ganske støl så det vil jeg fortsette med.
Ellers er det meg og mølla en stund fremover . Første gang var jeg ikke klar over hvor langt 42 km er , denne gang vet jeg og det er med skrekkblandet fryd jeg ser fram til mars 2015.

Alle veier fører til Rom…

Tidlig sommer 2013
AV –  Merete

En melding i mailboksen fra Jomfrureiser. Ville jeg være med til Roma og løpe marathon der ?
Jeg som ikke hadde løpt en meter siden gymmen på videregående . Jeg trener litt zumba og går på ski og kjører alpint på vinteren men løping, nei.
Roma derimot frister alltid så etter å ha lest litt her og der og funnet ut at joda det var mange damer som skulle dra til Roma uten at de hadde trent i mange år. Da jeg leste om FemiRoma-damene i avisen var jeg solgt. Jeg meldte meg på.
Selgeren på LøpLabbet var veldig optimistisk og sa Det klarer du da jeg fortalte hvilke planer jeg hadde.
Merete RomaMed nye sko og utrolig dårlig kondis startet jeg trening for meg selv sommeren 2013. I september var jeg med i Oslo Marathon og løp ( vel jogget) 10 for Grethe. Der møtte jeg en gjeng med fargerike, glade og gale damer som skulle til Roma og løpe Marathon. En herlig gjeng .
Utover høsten følte jeg at formen stadig ble bedre og bedre men en stygg forkjølelse med hoste og bilyd i lungene satte meg litt tilbake og da jeg var blitt frisk falt jeg på isen og brista ribben. Nesten 2 måneder uten trening satte sine spor og jeg innrømmer at jeg flere ganger tenke jeg må melde meg av turen. Etter en vellykket helg på Kielfergen i februar var jeg derimot veldig motivert igjen. Og jeg tenkte at hadde jeg klart 10 klarer jeg 42 også. Det var godt jeg hadde den innstillingen .
Mars stod jeg sammen med på startstreken med Roma foran mine føtter.
Fortsettelse følger .

Merete, 53år ung Maratonløper
Ps. I dag er jeg støl etter knallhard styrketrening i går. Ds

 

Bli med oss til Roma : https://www.deltager.no/femiroma_2015_nov