LYKKEBLOGG ♥

LYKKEBLOGG ♥

– AV – Arina

 

Arina 5Så har det gått en tid etter fantastiske  dager i Roma.

Husker jeg våknet dagen etter med det største smil ever.

Det gikk plutselig opp for meg hva jeg har klart.

For meg var det å klare 21 km helt utrolig.

Å klare det før migrenen tok helt overhånd var rått.

Tenker tilbake nå, hmmmm…..var jo ikke såååå slitsomt da. Hohoho, glemmer lett denne jenta.

Føler rusen enda….må ut å gå….jogge litt da.

Har en mer utformet plan i mitt hode nå, gleder meg til fortsettelsen.

 

 

Flere grep er gjort, tiltak satt i gang. Kosthold, styrke og mange laaaange turer.

Arina 1Sitter og ser på hvilke løp jeg kan melde meg på. Holde «rusen» ved like, gøtsen på plass. Jeg kan og jeg
vil. Og vite at jeg kommer til å oppleve dette med så mange andre fantastiske FemiRoma jenter. Samhold, støtte, og en omsorg det bare øses av. Heldige meg! Tusen takk for turen. Gleder meg til neste tur. Kiler i magen bare ved tanken. Så stå på videre FemiRoma jente, det skal jeg! Vi kommer så langt vi vil, på alle plan!

 

Klem Arina ♥

En takknemlighets blogg

Hei flotte damer.

– AV Arina –

Arina Blogg 1-1

Hei flotte damer.
Hvordan går det? Spør mange meg……Jo, takk bedre og bedre du.
Dette livet vårt tar oss med på mange reiser, opp og nedturer. Familie, venner, jobb og ikke minst psykisk og fysisk helse.

Er så takknemlig for å ha blitt kjent med så mange kvinner, unike kvinner i året som gikk.
Spesielt Anette og Nina med sin bok «Pusten». Ved å lese boken og gå på pustekurset fikk jeg livet i gave. I februar i fjor:mistet jeg deler av jobben min, orket ikke å være sosial, økende og til slutt konstante smerter. Til slutt et forslag om trygd.

MEN med knallhard jobbing og fokus er status quo i dag: Etter 23 år med mange forskjellige behandlinger og piller …..

Nå ingen smerter noe sted. Fått fast jobb 100%. Mye, på mange plan har falt på plass.Tenk å våkne dag etter dag….uten migrene eller vondter. Dette et en så stor lykke, virkelig

Så nå fortsetter mitt nye liv. Fikk en god start i 2013….Nå skal det bygges videre. Jeg vet jeg kan og jeg vil. Inspirert av flotte FemiRoma kvinner som deler og inspirerer med sine blogger tanker og erfaringer. Gunn fra Bergen skrev at 2014 var året hennes aktive gen våknet.

Jeg har fått opp et øye nå. Lillian sa at hun hadde knekt koden. Gleder meg til samme følelse….det nærmer seg. Å lese om Raqel, som jeg trodde var født med løpesko, hennes kamp kilometer for kilometer. Der er såååå inspirerende.

Arina Blogg 1 -2Å tenke anderledes tar tid….Når ordet «trene» bestandig har vært et ord som for meg betød: slit, bøte litt på dårlig samvittighet, ikke morsomt, kjenne på hvor ille det egentlig stod til med fysikken, gi opp, de andre er så mye bedre enn meg…..selvmedlidenhet.
Husker spesielt en episode på en julaften for mange år siden. En kvinne løp forbi med et for meg, manisk blikk. Herregud, må lissom ut å løpe til og med på julaften….Stakkars menneske som ikke kan nyte livet, ta det med ro og kose seg……..Jeg tok grundig feil.

Mitt syn og holdning har det siste året blitt helt forandret.
Drømmer kan bli virkelighet.
Du får til det du vil, bare gjør det.
Møter du hindre, forandre planen, ikke målet eller drømmen.
Selv når det eneste som gir meg migrene nå er å løpe. Så da er det å skyndte seg sakte, selv om jeg ble så skuffet og holdt på å gi opp. Hva pokker er vits med å trene til et maraton når man ikke får løpt.

Arina blogg 1-4Jeg glemte en stund det jeg er flink til å si til andre.
Det handler om fysisk aktivitet, om å slå seg selv, bli sterkere og friskere. Dette gjør jo sååå mye med meg mentalt og fysisk. Vet jo at jeg kan. Jeg merker jeg blir sterkere for hver gang.

Så min eminente plan i første omgang nå….Roma maraton. Min drøm er å fullføre innen 7 timer. Mitt mål er å gjennomføre halvmaraton innen 3 1/2 time. Alt etter er bonus. Heldigvis bor det en stor Ole Brum i meg. Når tanken slo meg, tenk hvis jeg ikke klarer det…..Så neste sekund ….Tenk hvis jeg gjør det da, Da har jeg planen klar. Løper et minutt lengre for hver gang jeg er ute, trener styrke, puster riktig og ingen stress. Kroppen sier fra hvis det ikke er greit og for første gang i mitt liv lytter jeg. Gleder meg sånn til å oppleve Roma med dere som skal ned i år, en glede å følge dere alle i deres liv. Takknemlig for å være frisk og glad for alle dere flotte kvinner.Og til slutt Vibeke ….du er en unik kvinne, inspirerende og den beste venn og støtte.

Arina

I gang-Roma neste.

Da er fokuset oppe og jeg blir stadig bedre.

-AV Arina

Arina 2-2Puster riktig,100% på jobb, mer ute blant folk!

Et godt og bedre liv
Har begynt å trene styrke hos pt. Jammen får jeg kjørt meg, men sååå gøy. Riktig pust har også gitt meg en mer bevegelig kropp. Hadde 1pt time for 1 år siden, da opplevdes øvelsene som vanskelige og harde.Trenger ikke ta hensyn lengre til vondter. De er jo ikke der   Utrolig godt å bare nyte og lære. Så mye lettere og kroppen tar imot fysisk trening helt anderledes nå. Gleder meg sååå til fortsettelsen.Takkfor alle gode råd og oppbakking, dere er fantastiske damer. Tenk hva vi skal få til….i år igjen.

Hilsen Arina

Vendepunktet

Arina 3I mars 2013 sa jeg JAAA til å bli med på et hårete mål.
– AV Arina

I mars 2013 sa jeg JAAA til å bli med på et hårete mål. Å gjennomføre maraton i Roma, mars 2014, innen 7 timer. For en galskap, for et utrolig tøft mål.

Så begynte veien og eventyret til Roma Maraton. Et veldig personlig og sosialt eventyr. Jeg, Arina en voksen dame på 45 år og meget utrent,skulle ta tak i min fysiske form…Gå fort, jogge og løpe…..Dette ble veldig spennende. Min form ble fort fort mye bedre….skulle jo ikke mye til etter år med et passivt liv. Jeg håpet at migrene, vondt i rygg og litt annet smårusk skulle nå bli dempet. Dette var gøy, felles trening og turer gjorde at jeg hadde fått en ny hobby. Mange turer for meg selv og, der jeg slo rekord på rekord. Var med i løp for første gang den høsten, for en følelse,tenk dvaske meg….juhuuu. Slurvet med styrketrening og løp mange ganger i uka. Men så ….streiket kneet…hmm, ikkje bra! Fikk vite av fysio at jeg trengte oppbygde såler. Ct bilder viste litt slitasjeskader i kneet. Kneet ble bedre,så smalt ryggen. Fra å løpe flere ganger i uken klarte nå knapt å gå. Nye bilder ble tatt av ryggen og svaret var ørlite slitasje….Ørlite slitasjer, men store smerter. Da ryggen «gav» seg var migrenen konstant på plass. Ingen lettelse der gitt.

Var mye sykemeldt den høsten og jula. Så var alt plutselig mye bedre, utenom migrenen. Tur til Kiel med fantastisk FemiRoma damer. Helt plutselig fikk jeg veldig vondt i nakken. Smerten satt i nakken uten at jeg hadde gjort noen ting. Det ble en «fæl» tur. Knasket paracet og sov ikke .Måtte støtte hodet opp og ned når jeg skulle reise meg opp fra senga. Hva skjer??? Fikk massasje på båten,smertene forsvant i 2 timer, for å komme tilbake med mer styrke.

Arina 2Rett til fysio fra båten.Nakke og  skuldre var hovent,varmt og hardt som pokker. Etter 2 behandling segnet jeg om. Klarte ikke holde meg oppreist. Da var bar det rett til legevakt. Sterke muskelavslappende og morfin ble resultat. Da var det på nytt å vente på MR. Grusomme dager, intense smerter. Redd og fortvilet lå jeg og venter på dommen. Dommen kom…..Ingen funn. Alt var tipp topp. Hva?? Hvorfor hadde jeg sånne smerter da?? Migrene hadde jeg da annen hver dag. Bunnen var nådd….hva nå? Ringte jobbenmed en klar melding, kommer ikke tilbake før jeg er frisk.

Siste utvei «Raskere tilbake». Der fikk jeg hjelp.Samtidig var jeg på boklanseringen til Anette Aarsland og Nina Hanssen. Boka «Pusten» forandret livet mitt. Alt falt på plass. Samtidig fikk jeg vite av teamet på Sunnas at høye skuldre, gal gange, pustet dårlig var grunn til de fysiske smertene. Eureka….kan det være så «enkelt». Begynte å følge øvelsene i boka. Mars 2014 kom, jeg gikk nesten halvmaraton før jeg måtte gi meg. Så fra 100% sykemeldt og snakk om trygd i februar, til 100% tilbake på jobb oktober i år. Nå er det styrke og vektreduksjon som er målet. Har fått livet i gave på nytt. Migrene har jeg bare når jeg løper …..så da er det å gå fort, bygge opp styrken og 10 kilo ned.Kanskje jeg ikke får migrene av å løpe da. Uansett…fortsatt er mitt hårete mål intakt: Roma Mararton 2015 skal jeg gjennomføre innen 7 timer. Jeg skal klare det. For en reise, for et samhold med de herligste FemiRoma damer. Jeg er tilbake ❤️

Arina

Bli med meg på reisen, bli med til Roma!

Arina 4Link til påmelding: https://www.deltager.no/femiroma_2015_nov