Belønning og lykkefølelse

Toril – Halvmaraton

På Facebook har jeg fått tatt del i fantastiske øyeblikk. FemiRUN kvinner har stilt til start i løp i Norge og utlandet – de har løpt, gogget og av og til vandret mot sine mållinjer og medaljer.

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

 

Den unike gleden som sprer seg når man tar imot medaljen, en utrolig glede, tårer kommer (kanskje) og man er så uendelig lykkelig og tilfreds.

 

FemiRUN Maratona di ROMA

Belønning, lykkefølelse som når man vandrer i naturen, alle sanser vekkes og kroppen trives, akkurat som når man leker med barn eller lager mat – Følelsen av å være forelsket av det å være til, like seg selv  – nyte livet.

Foto: Netta Nyman
#morgenstemning #finstartpådagen #walk&talk #fredag

Det å vandre inn i morgenen, alene eller med en venn(er), med gode samtaler eller velge å bruke en dag på vandring sammen med et fellesskap på vei mot et mål med sanselige opplevelser og fysiske mål.

Hege -Mål – Lykke
Jaaa, jeg klarte det! Løypa var 48 km (ikke 45 som annonsert). Gjørmete stier, mye opp men også en del nedover, røtter, grus, steiner og asfalt. Dette er nok det tøffeste jeg har vært med på. Nå hjem til rødvin og fotbad ?

Nyte livet, det handler om å ta vare på seg selv. I dag vil jeg ikke beskrive de materielle belønninger man kan gi seg ved måloppnåelse, men – hvordan vi kan stimulere belønningssystemet i hjernen.

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

Belønning er noe vi gir oss selv – ingen andre – Du bestemmer selv, du er sjefen i ditt eget liv, lykke og belønning.

I dag skulle jeg blogge om neste del av treningsprogram(mene) og et program er et verktøyene vi kan bruke for å nærme oss uttelling av lykkehormonet. Programmene kommer i morgen – men i dag er det dagen for belønningsblogg.

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

Vi er skapt med et belønningssystem i hjernen. Denne bloggen blir meget personlig, men også generell. Det omhandler oss alle, uansett hvor vi er i livet, frisk eller med utfordringer.

Før jeg går videre med bloggen vil jeg legge inn et utdrag fra min bok, FemiROMA til FemiRUN. Belønningssystemet i hjernen var min viktigste medisin uken før mine hjerneoperasjoner. Det handlet om valgene til å skape og «bruke» lykkehormoner, naturens deilige medisinskap. Jeg ville leve den siste uken før knivene skulle inn i min hjerne. Hvert minutt ville nyte, le, ta vare på meg selv slik at jeg fikk et overskudd. Med smil om munn som jeg skulle dele med min sønn, venner og være sterk til å klare operasjonen. En operasjon som ble til to på åtte dager.

På trikketuren fra sykehuset ned til Oslo S skriver jeg på gule lapper med rød tusjpenn, alt som kan få meg sint, trist, ute av balanse og grinete. Et ord, hendelse eller navn står på hver lapp, en avskjed med det negative. Jeg går av trikken på Jernbanetorget, tar adjø med alt som ikke er positivt og kaster lappene i en søppelkasse like utenfor Vinmonopolet på Oslo City. Jeg skal leve videre med positive mennesker rundt meg og aktiviteter som styrker meg.

Aktiviteten løping er den raskeste måten vi mennesker kan forflytte oss til fots, for meg er det vel mer jogging enn løp. Min jogging gir mange positive effekter, jeg kjenner jeg er utrolig utholdende og treningen virker smertedempende. 

Ved løping og jogging blir det dannet hormoner.  Vi mennesker er fra naturens side utstyrt med innebygde, rusfremkallende stoffer, som frigjøres og blir virksomme ved visse aktiviteter og inntrykk. Da starter kjemiske aktiviteter i hjernen, og spesielt i hjernens lystsenter, det var disse fantastiske naturlige rusmidler jeg ville få ta del av og finne frem til hvilken måte jeg måtte trene og leve på, for å bli belønnet med gode perioder. Jeg ville finne aktiviteter som gir en deilig bivirkning av smertefri velbehag over tid og de mer intense øyeblikkene, fra lett oppstemthet til ekstase.

Endorfiner som dannes i hjernen og som frigjøres ved behov, for eksempel ved fysiske anstrengelser, men også ved skader. De kalles ofte kroppens eget morfin, som ga meg mulighet til å kjenne at smertene minket, når endorfinene bandt seg til egne reseptorer i hjernen. Det er så befriende at jogging over lengre distanser gir meg en smertefri velværefølelse.

Hormoner er fantastisk for at menneskearten skal overleve, og da spiller belønning i form av frigjøring av dopamin en viktig rolle. Spising og jakt på nye oppdagelser, er eksempler på aktiviteter som frigjør dopamin i hjernen. Vi får belønning og motivasjon til å gjenta opplevelsen som gjør oss motstandsdyktige. Høyt dopaminnivå gir økt følelse av glede og velvære. Dopamin utskilles i hjernen og er knyttet til følelsen av behag og tilfredshet, ved at det forsterker intensiteten av nerveimpulsene. Dopamin er en slags naturlig stimulans som holder hjernen aktiv. Dopaminens rolle er som ett av de stoffene hjernen benytter for å overføre signaler til belønningssystemet i hjernen. Hvis vi får oppfylt våre behov, kvitterer hjernen med en følelse av ro og avslappet tilstand. Den biokjemiske sammenhengen, er at dopamin blir frigjort, noe som igjen påvirker nervecellene i belønningssystemet til å gi en følelse av velbehag. Det jeg hadde lest meg til om dopamin ga meg en enda større interesse for mat, nyte mat og skape nye retter. Lese meg til ny kunnskap og tørre å utfordre meg selv som blant annet å hoppe i strikk, fjellklatring og trening mot maratonmållinjen.

Serotonin er et hormon som fungerer blant annet med å gjøre noe med sinnsstemning, velvære, uro og angst, søvn og våkenhet, metthet og sultfølelse, smerteopplevelse og impulskontroll. Serotonin har evnen til å stimulere humøret i positiv retning. Stoffet tar del i hjernens humørskiftninger og frigjøres ved glede og lidenskap. Frigjøring av serotonin foregår gjennom normale, lystbetonte aktiviteter og vil midlertidig kunne bidra til en naturlig rus. Hvorfor da leve et monotont liv, jeg måtte ta vare på meg selv, smile når jeg ble revet ut av sengen med heftig hodepine om morgenen og velge latteren istedenfor gråten.

Kjærlighetshormonet eller velværehormonet oksytocin pumpes ut i kroppen når vi er sosiale, har nærhet eller kanskje også når man spiser sin yndlingssjokolade. Dette hormonet er i stor grad med på å gjøre oss til omsorgsfulle og kjærlige mennesker. Oksytocin fremkaller en følelse av tilfredshet, reduserer angst og gir en følelse av ro og trygghet.

Det er et hormon jeg er ambivalent ovenfor og det er adrenalin, et naturlig stresshormon som dannes når sentralnervesystemet stimuleres. Adrenalin kontrollerer funksjoner som blant annet hjerterytme, sammentrekning av pupillene og utskillelse av svette og spytt. Adrenalin utløses ved angst, trening eller redsel og skaper en “fight or flight”-reaksjon. Adrenalin arbeider sammen med noradrenalin. Disse to hormonene arbeider for å prøve å få kroppen til å bli mer oppmerksom og klar når mer energi tilføres. MEN, hver morgen når jeg blir kastet ut av sengen av smerter, er det adrenalin i samarbeid med noradrenalin jeg må bekjempe for ikke å bli «full» av stress, hyperventilere og miste kontrollen over meg selv. Jeg må bekjempe stressen, trenge adrenalinet tilbake med å puste rolig ut, gjennomgå øvelsene mine. For senere å jogge. Adrenalinet skal ikke dytte meg ut i et “fight or flight”-reaksjon for å rømme fysisk, for jeg skal komme meg videre i dagen hvor smertene er plassert.

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

Belønning – Lykke

Vi trenger lykke og belønning for å leve et godt og fullverdig liv, og vi må selv sørge for å oppleve den gode følelsen – Vi må velge.

Det viktigste for oss alle å finne ut hva vi egentlig vil. Ønsker vi å kose oss til forfall i en varm sofa. Eller ønsker vi å ta vare på oss selv – Det handler om å leve. Vi er ansvarlig for hva vi bruker vårt liv til – hvert eneste minutt og time. Lykke og belønning er ikke noe som «noen» må gi oss, det gir vi oss selv.

 

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

Hvert enkelt menneske er unikt, med sine egne ønsker om delmål og mål.

Ingen andre enn deg kan hjelpe deg til dine mål og belønning = DITT LIV.

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

Hva er dine delmål og mål?

Det er ingen mennesker uten ressurser, kun sinnstilstander uten ressurser.

På vei mot målet og belønning er det for mange godt å ha svar på følgende tanker:

Positivt formulert = Hva ønsker du å oppnå

Personlig ansvar = Du kan selv påvirke resultatet

Spesifikt =  Beskriv «målet» slik du «ser» og «føler» det. Det vil si hvordan du kjenner det i «hjertet» når du er i mål…Den positive beskrivelse av hva du da føler

Målbart = Formuler målet ditt så presis som du kan

Attraktivt = Gjør målet viktig og attraktivt for deg selv

Realistisk = Bryt målet ned i realistiske delmål

Tidsbestemt = Sett av et presist tidspunkt for nå målet skal være nådd

«Økologi» = Tenk igjennom dette målet stemmer med dine øvrige mål og verdier. Vurder hvilke positive og negative konsekvenser der er å arbeide mot dette målet .

Når du trener – lever – skal du ha det bra, du skal trives og må finne en aktivitet – liv, som gir deg et en mestringsfølelse – som er en del av belønningen. Det er nemlig da kroppen «gjødsles» med hormoner, blant annet endorfin. Vi mennesker er fra naturens side utstyrt med innebygde, rusfremkallende stoffer (hormoner), som frigjøres og blir virksomme ved trening, aktiviteter og inntrykk. Da starter kjemiske aktiviteter i hjernen, og spesielt i hjernens lystsenter, det er disse fantastiske naturlige rusmidler du vil få ta del av og finne frem til når du trene og på sikt endrer måten å leve på. Du vil bli belønnet med deilig bivirkning av trening – velbehag over tid og de mer intense øyeblikkene, fra lett oppstemthet til ekstase.

Belønning i form av lykkefølelse er viktig for at du skal fortsette med trening, men bygg oppunder belønningen med litt hverdagsluksus av glede og overskudd.

 

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

 

Ta vare på deg selv – DU er sjefen i ditt eget liv – DU er unik og fantastisk ❤ Vi trenger DEG – Vi trenger et godt fellesskap.

DU er aller viktigst <3

 

Foto: Gro Anundskaas
Søndagstur i Østmarka med Kjersti, Kristin og Øyunn.

Klem

Vibeke

 

Foto: Netta Nyman
#morgenstemning #finstartpådagen #walk&talk #fredag

 

 FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

http://www.newnordic.no/all-products/sports-nutrition

1.mai – I dag er det starten på noe nytt. En reise mot ditt mål – din mållinje

1.mai – I dag er det starten på noe nytt. En reise mot ditt mål – din mållinje

 

FemiRUNkvinner på vei mot mållinjen

 

Liv skal gå en halvmaraton i Chianti i oktober, Arina skal gogge Maratona di Roma 8. april 2018, Netta skal gogge halvmaraton i Alsace 2018 og det er først nå hun vet det 🙂 . Mange har  satt seg mål i form av hvilke løp de skal delta på, distanser og tid. Andre fokuserer på å jobbe seg opp mot det å gå hurtig, finne løperytmen, løpe hurtigere, trene regelmessig eller trene for å kunne overleve.

Alle har vi et mål, et personlig mål vi må forvalte for å innfri vår «drøm» om å gå over «mållinjen» og kjenne gleden av måloppnåelse.

 

Gleden – belønningen er den viktigste faktor for at vi skal klare å jobbe mot mållinjen.

Treningsprogram er det ikke vanskelig å finne, men den største utfordringen er å finne et program – en prosess som passer DEG – Ut fra hvor du er i dag og frem til det du har satt deg som mål.

Det aller viktigste du må gjøre er å «se» på ditt mål.

 

FemiRUN Måloppnåelse

Det skal være genuint – det skal være DITT, din drøm og mål.

Ikke la deg forføre av «medias» løfter og mange treningsprogram som lover at du kan komme deg ut av sofaen og bli i løpeform i løpet av tolv uker og i samme stund kan du jo på veien «finne» din «sommerkropp» i løpet av de neste seks ukene, kan gleden for mange hurtig ta slutt. Jeg tror mange vil ende på «lykkepillen» i løpet av sommeren og klippekort hos fysioterapeuten om dette er oppskriften mange «sofaslitere» velger å prøve seg på. 

 

Hva er ditt mål?

Gå igjennom spørsmålene under. Skal du klare å nå dine delmål, mål og nå DIN mållinje er du langt på vei når du har skrevet ned dine svar på spørsmålene under – og der er enklere å tilpasset et rett treningsprogram.

Essensielle spørsmål om veien til målet:

Personlig ansvar = Du kan selv påvirke resultatet // I hvilken grad kan du personlig påvirke å komme i mål?

Positivt formulert = Hva ønsker du å oppnå (ikke: hva vil du ikke oppnå) // Hva er gevinsten ved å oppnå dette?

Spesifikt =  Beskriv «målet» slik du «ser» og «føler» det. Det vil si hvordan du kjenner det i «hjertet» når du er i mål…Den positive beskrivelse av hva du da føler. // Forestill deg at du er i mål. Hva spesielt legger du merke til, hva sies det og hvordan vil du beskrive denne følelsen dette gir deg?

Målbart = Formuler målet ditt så presis som du kan // Hva er beviset på at du er i mål?

Attraktivt = Gjør målet viktig og attraktivt for deg selv // Hva er særlig attraktivt for dette målet?

Realistisk = Bryt målet ned i realistiske delmål // I hvilken grad er dette målet realistisk for deg?

Tidsbestemt = Sett av et presist tidspunkt for når målet skal være nådd // Innen når vil du nå dette målet?

«Økologi» = Tenk igjennom om målet stemmer med dine øvrige mål og verdier. Vurder hvilke positive og negative konsekvenser der er å arbeide mot dette målet // Hvilke konsekvenser har dette for andre områder – andre reaksjoner ?

 

Endringsprosesser er spennende. Har vi latt oss selv fått en årelang hvile i «sofaen» tar det tid å endre «form & former», men det er givende positiv prosess som kan ta et år eller mer før løpeformen er der, om man ønsker det. MEN det mest spennende er de første 30 minuttene. Da starter en prosess du -tjener på. De førte 30 minuttene i aktivitet, vandrende aktivitet er viktig, du har lagt ut på en ny livsvei, livsendringsprosess og helsegevinstene «innkasseres» for hver eneste vandringstur du tar. For deg som er på vei og trener av og til, men skulle trene mer eller mer rett kan det være interessant å ses på mulighetene på vei mot din mållinje.

Et godt redskap på veien videre er å finne frem en notatbok, som skal inneholde ditt mål på vei mot mål og en oversikt over ditt «treningsprogram».

 

Foto: Nina Boldevin

Onsdagens blogg vil ta for seg «TRENINGSPROGRAM». Hva er rett og riktig for deg, eller kanskje du trenger du ikke noe program.

Nyt våren og vær aktiv!

 

Vibeke

 

 FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

http://www.newnordic.no/all-products/sports-nutrition

Glede, måloppnåelse og fellesskap! Ta tak i DIN drøm – Gå mot DINE mål – Realiser DINE ønsker!

Glede, måloppnåelse og fellesskap!

Ta tak i DIN drøm – Gå mot DINE mål – Realiser DINE ønsker!

 

Ta deg tid til å se FemiROMA – FemiRUNs første video fra 2014.

Unn deg noen minutter fylt med glede, svette, måloppnåelse og fellesskap.

135 FemiROMA – FemiRUN kvinner gikk – gogget – jogget – løp 42 195 meter og for de aller fleste var det første maraton. Et mål de satt seg et år før startskuddet gikk og de forlot et inaktivt liv.

Maratona di Roma 2014 var et av mine livsmål. Nyoperert kunne jeg stå på mållinjen og ta imot FemiROMA – FemiRUN kvinnene. Min drøm og mål om å skape et nasjonalt felleskap var realisert.

 Video – FemiROMA – FemiRUN Maratona  di Roma 2014

 

Er DITT mål rett for DEG og at DU virkelig kjenner er attraktivt å jobbe mot!

Forestill deg at du har nådd ditt mål, legg merke til det du ser rundt deg, det du hører og hvordan det føles. Hvis målet oppleves som noe du virkelig har lyst til å oppleve. Kjenner du at hele DEG roper å komme over mållinjen. Da kan du være sikker på at DU har funnet ditt MÅL.

Finn realistiske delmål, for å nå DITT mål.

Det kan være blant annet være; datoer for å jogge en kilometer, overskudd til å leke med barna, vandre 3 kilometer eller løpe en halvmaraton.

 

Sett av dato, for når målet skal være gjennomført.

Tenk gjennom de svar, du har gitt deg selv. Vurder hvilken positiv og negativ konsekvens dette får for deg å trene deg frem til DITT mål.

Er dine delmål og mål forenelig med ditt liv. Passer det i forhold til de rundt deg?

 

 Det aller viktigste er at DU er villig til å ta både de positive og de negative konsekvensene ved å nå DITT mål?

Før DU finner frem joggeskoene vil jeg at du skal se for deg DITT MÅL og spørre DEG selv:

 

 

  1. Hva skjer når jeg når målet?

  2. Hva skjer ikke når jeg når målet?

  3. Hva skjer hvis jeg ikke når målet?

  4. Hva skjer ikke hvis jeg ikke når målet?

 

Kjenner DU den gode følelse i kroppen og spenningen og nysgjerrigheten etter å sette i gang så har du valgt DITT rette mål. Et mål som kan bli morgendagens delmål i et aktivt liv.

Tilpass DINE delmål og mål slik at det blir et positivt drivstoff på veien mot DINE MÅLLINJER.

 

Velkommen til en spennende prosess mot DIN mållinje .

 

Ta tak i DIN drøm – Gå mot DINE mål – Realiser DINE ønsker!

Med ønske om en flott og aktiv dag!

Vibeke

 

 

 

 

 

 

FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        Se filmen

Da jeg kom hjem trente jeg leggene og «muskelkorsettet», som jeg gjør hver eneste dag.

Lørdag, en dag å sove litt lenger, men deilig å komme seg ut på en morgentur.

Morgenturen ble min lille runde på 3 kilometer, ikke i stor fart.   Flora hund skule tisse på hvert hjørne, stolpe og postkasse.

Da jeg kom hjem trente jeg leggene og  «muskelkorsettet», som jeg gjør hver eneste dag. Om sommeren er det greit å ta en del trening ute, men i dag ble det på stuegulvet. Bildene som du ser er fra i sommer og med i boken FemiROMA til FemiRUN.

Min kropp har et «lett» nedslitt skjellet / ryggrad.  Jeg investere i å jobbe med enkle øvelser hver dag for å forebygge skiveforskyvninger ol.

 

Fortsett å lese «Da jeg kom hjem trente jeg leggene og «muskelkorsettet», som jeg gjør hver eneste dag.»

Drømmen – Målet – Tenke det, ville det, ønske det med og gjøre det

Velkommen til reisen mot DIN mållinje og MÅL

Bli med! 6 ukers oppstart på vei mot overskudd med glede!

 

Drømmen – Mål – Tenke det, ville det, ønske det med og gjøre det

DU kan om du vil <3

Finn frem joggeskoene, bli med fra i morgen <3

FemirRUN-adizero-adios-3-adidas
 

Hver dag i 6 uker skal du få gode tips om veien til overskudd, samtidig som vi går mot lysere tider og du skal få følge Cecilie, Cathrine, Liv Iren, Nina og andre FemiRUN kvinner på vei mot deres mål.

Slankeoperasjon har småbarnsmoren Cecilie valgt vekk. Cecilie velger å GÅ seg til et overskudd som skaper muligheten til å endre hennes gamle livsmønster og en maratonmedaljen i Maratona di Roma i 2018 er målet som vil bevise at hun har klart å realisere sine mål.

Bli med på Cecilies reise … 1. februar kan du lese om hennes delmål og mål …

Hver onsdag kan du følge Cecilie og få del i hennes endringsprogram.

Hver dag i 6 uker skal du få gode tips om veien til overskudd, samtidig som vi går mot lysere tider og du skal få følge Cathrine.

Cathrine trener seg opp til å gå / gogge Maratona di Roma, 2. april. Hennes blogg vil du lese hver søndag. For et år siden røkte Cathrine, hun gikk på krykker pga en mislykket akillesoperasjon og trodde at en maratondeltagelse for henne var et mareritt.

Cathrine er nå røkfri og «vandrende» uten krykker. … Bli med på hennes veien mot mållinjen…

Liv Iren, en sprek kvinne, med løperytmen inne, tar oss med på hennes vei mot mållinjen i Maratona di Roma 2017. Hver mandag kan du lese Liv Irens gode tips og tanker.

Nina er på vei mot sine delmål og mål, hun trener alene men gleder seg til hver eneste økt og delmål. Hver onsdag kan du lese om Ninas mål og aktiviteter.

DU kan …om DU vil.

Velkommen til overskudd og glede, mens vi går, gogger, jogger og løper oss inn i våren mot våre delmål og mål.

Jeg, Vibeke Bjerg har utdannelse innenfor idrett- og helse, er sertifisert NLP Practitioner og en Master i kommunikasjon og coacher innenfor temaene livsstil og helse, vektreduksjon og mental trening = et liv med overskudd.

Jeg gleder meg til å starte sammen med deg en 6 ukesprosess, som fortsetter over et halvt år og videre mot nye delmål og mål.

 

Mål 6

 

En reise fra sofaen til et aktivt liv – en seier over dørstokkmila, et liv med overskudd!

 

DSC_0925

 

DU tar utgangspunkt i din «Form & Former» mot DIN mållinje – DITT MÅL.

Har du ikke trent på lenge, så legges det ut på bloggen et treningsprogram som tar deg igjennom tre nivåer

Tre trinn av 8 uker – Tre programmer

Et utviklingsprogram fra vandring til løperytmen og veien til DIN mållinje

Program 1:

På vei ut av sofaen – Mot overskudd

 

DSC_0900

 

Program 2:
På vei mot løperytmen – For deg som har trent litt, men ikke funnet løperytmen

 

7 - For å finne din .....Bakkeløp er super trening og det

 

Program 3:

På vei mot maraton – For deg som har trent litt og har funnet din løperytme

 

DSC_0911

Fire uker av programmet vil bli lagt ut første mandag i hver måned.

Treningsprogram Uke 1-4

Hvert program er en skisse som kan tilpasses deg.

 

Økt 1

Økt 2

Økt 3

Økt 4

Uke 1

Tid: 30 minutter

Tid: 30 minutter

Tid: 30 minutter

Tid: 1-2 timer

Rolig vandring

Styrketrening 

Rolig vandring

Velg en aktivitet du liker.

 

 

 

Gå på tur, sykkeltur, dans, hagearbeid eller f. eks. male huset

Uke 2

Tid: 30 minutter

Tid: 30 minutter

Tid: 30 minutter

Tid: 1-2 timer

Vandring 

Styrketrening 

Vandring 

Velg en aktivitet du liker.

 

 

Gå hurtig i alle bakker

Gå på tur, sykkeltur, dans, hagearbeid eller f. eks. male huset

Uke 3

Tid: 35 minutter 

Tid: 35 minutter 

Tid: 35 minutter 

Tid: 1- 2 timer

Vandring 

Styrketrening 

Vandring 

Velg en aktivitet du liker.

Gå hurtig i alle bakker

 

I løpet av turen10 minutter hurtig gange 

Gå på tur, sykkeltur, dans, hagearbeid eller f. eks. male huset

Uke 4

Tid: 35 minutter 

Tid: 35 minutter 

Tid: 35 minutter 

Tid: 1-3 timer

Vandring 

Styrketrening 

Vandring 

Velg en aktivitet du liker.

Gå hurtig i alle bakker

 

Hurtig gange i 35 minutter

Gå på tur, sykkeltur, dans, hagearbeid eller f. eks. male huset

 

Tre ganger i uken vil du få gode tips om trening for kropp og hode som hjelp til å nå DINE MÅL.

Dine mål kan være: Trene tre ganger i uken, klare å gå en kilometer, få din «livsvekt», løpe i mål på en maraton på 3,5 timer,  klare maksgrensen, nå din mållinje og ta imot «medaljen» som viser pågangsmot, vilje og måloppnåelse.

 

11028037_964045870305724_9200869918692771068_n

 

 

Medaljen som venter ved din mållinje skaper DU nå. Kjenn på følelsen DU får med å gå over DIN mållinje, nå DITT mål. 

 

Mål 8

 

FemiRoma – FemiRUN er et nettverk for mennesker med pågangsmot, nysgjerrighet, drømmer, eventyrlyst og lysten til opplevelser som gir minner for livet.

 

Roma 2015 - 9

 Bli med, DU klarer det!

Et godt fysisk og mentalt treningsprogram er viktig for at DU skal nå DITT mål.

Tenk også at det er DITT mål som du bestemmer og påvirker DITT resultat.

 

Mål 1

 

Før DU starter opp å trene er det viktig med gode løpe sko og greie treningsklær, men bruk tid på å skriv ned DINE mål, det er DU som bestemmer i DITT liv ut fra din «Form & Former»:

Gå gjennom følgende punkter og besvar dem for DEG SELV, vær ærlig og positiv i svarene.

Hva ønsker DU å oppnå, med å bli mer aktiv?

Beskriv ditt mål.

Når DU setter deg et mål, er det viktig at det for DEG er et klart og realistisk mål.

 

 

Roma Cardinal

 

Er DITT mål rett for DEG og at DU virkelig kjenner er attraktivt å jobbe mot!

Forestill deg at du har nådd ditt mål, legg merke til det du ser rundt deg, det du hører og hvordan det føles. Hvis målet oppleves som noe du virkelig har lyst til å oppleve. Kjenner du at hele DEG roper å komme over mållinjen. Da kan du være sikker på at DU har funnet ditt MÅL.

Finn realistiske delmål, for å nå DITT mål.

Det kan være blant annet være; datoer for å jogge en kilometer, overskudd til å leke med barna, vandre 3 kilometer eller løpe en havmaraton. 

Sett av dato, for når målet skal være gjennomført.

Tenk gjennom de svar, du har gitt deg selv. Vurder hvilken positiv og negativ konsekvens dette får for deg å trene deg frem til DITT mål.

Er dine delmål og mål forenelig med ditt liv. Passer det i forhold til de rundt deg?

 

Det aller viktigste er at DU er villig til å ta både de positive og de negative konsekvensene ved å nå DITT mål?

Før DU finner frem joggeskoene vil jeg at du skal se for deg DITT MÅL og spørre DEG selv:

  1. Hva skjer når jeg når målet?

  2. Hva skjer ikke når jeg når målet?

  3. Hva skjer hvis jeg ikke når målet?

  4. Hva skjer ikke hvis jeg ikke når målet?

 

blogg_004

 

Kjenner DU den gode følelse i kroppen og spenningen og nysgjerrigheten etter å sette i gang så har du valgt DITT rette mål. Et mål som kan bli morgendagens delmål i et aktivt liv.

Tilpass DINE delmål og mål slik at det blir et positivt drivstoff på veien mot DINE MÅLLINJER.

 Velkommen til en spennende prosess mot DIN mållinje .

I morgen ser vi på hvordan du kan tilpasse programmet og første styrkeøvelse som du trenger i hverdagen, når du vandrer og løper.

Ønsker deg en flott og aktiv tirsdag!

 

DSC_0899

Vibeke Bjerg

FemiRUN

Fortsett å lese «Drømmen – Målet – Tenke det, ville det, ønske det med og gjøre det»