En reise mot maratonmållinjen, et helvetes og en himmels opplevelse – vilje, tanker og lærdom – En blogg skrevet av Cathrine som deltok i sitt første maraton og Vibeke som har vært med Cathrine på hennes prosess mot mållinjen i Roma, som coach, mentor, trener og venn.

Min del av bloggen handler om vilje, tanker og lærdom ved å gjennomføre 42 km – en veldig lang distanse, men likevel kun noen timer av mitt liv – 7 timer 10 minutter ?

Dagen startet 04.20. Opp for å forberede meg mentalt, smøre inn deler av kroppen med Tena krem for å unngå gnagsår, sette på gnagsårplaster og gnagsårsokker, kle seg og spise litt frokost. 

Ettersom Roma var stengt for trafikk, ble taxi og buss utelukket, og så vi måtte gå 5 km til t-banen. Avgang fra hotellet var 06 30. 

Da vi kom frem til startområdet og leverte inn sekker til oppbevaring, oppdaget jeg at de fleste av de andre jentene hadde med drikke og mat og jeg hadde ikke tatt med resten av matpakken vi fikk til frokost, heller ikke drikke. Her ble vel første feilen gjort ? Skulle spist mer, selv om sulten ikke var der, kanskje var matlysten borte på grunn av sommerfugler i magen?

 

Vi sto i startområdet en god stund før start. Stemning, glede og nerver sprette seg i kroppen.
Jeg, Trinelise, Vibeke og Aage skulle jobbe oss sammen til målet. Vibeke hadde laget en plan for hvordan vi skulle komme oss igjennom løypa. De første 10 kilometere på under 1 time og 30 minutter, «halvmaraton» på 3 timer, 30 kilometer på 4 timer og 40 minutter – og så var det å holde oppe farten og jeg er sikker på at Vibeke hadde planer om at vi skulle klare Maratona di Roma på under 6 timer og 15 minutter.

Vi startet i pulje 3, med jogging. I det vi startet, ble vi møtt av regnet, heftige lyn, tordenvær og temperaturen raste og endte på 6 varmegrader, eller skal vi si ganske kaldt.  

Første matstasjon kom etter 15 km, og da var jeg sulten. Tok 3 kjeks og 1 eplebit, vann og energidrikk. 

Jeg ser i ettertid at jeg spiste for lite underveis, ikke sulten og ikke lett å ta med så mye. Vi stoppet aldri, bare tok mat og drikke mens vi gikk. Det ble stort sett 1 eplebit og 1 kjeks. Og kjeks er enormt tørt uten vann ? Drakk først, så mat.

De første 10 km klarte vi på 1 time 28 min. Begynte å bli sliten allerede her ? Jeg hadde ikke trent på jogging, men gått mange halvmaraton med snittfart rundt 6 km/t. Mulig joggingen gjorde meg ekstra sliten, mulig nerver eller mulig en «dårlig» dag. Jeg kjente på skuffelsen over at kroppen ikke spilte på lag med meg eller var det «hodet» som ikke var med og gjorde kroppen sliten.

21 km på 3 timer 16 min, så vi lå godt an. Men ved 26-27 km var jeg helt utslitt ? Her begynte den virkelige store utfordringen, viljen til å gjennomføre. Vibeke og Aage holdt farten. Jeg saktet av stadig vekk og måtte jogge meg opp. Dette gikk frem til ca 30 km, etter det var det ikke mulig å få føtter til å flytte seg fort. 

Det var merket km for km i løypa med hvor langt vi hadde kommet. Nedtelling hele tiden. Ved 32 km var jeg nær kollaps. Jeg begynte å gråte og hyperventilere, så Vibeke gikk med armen på ryggen min for å holde meg oppe og holde kontroll på pusten min. Hun fikk meg til å fokusere på rett utpust og holdning.

De siste 10 km husker jeg egentlig bare:

Ikke bøye hodet, ikke se ned (for da hyperventilerte jeg og gråt)
Se opp og rett frem, fokusere langt frem.
Puste inn nesen og ut munnen.

Jeg var så sliten at jeg holdt på å kollapse. Jeg fikk beskjed av Vibeke at jeg kunne gå i «sjokk» – kollapse ved hyperventilering, så måtte jobbe med dette den siste milen. 

Vibeke tvangsforet meg med 2 bananer på slutten, som ga litt energi.
Endomondo sa at jeg hadde forbrukt ca 4700 kcal, så ikke rart jeg ble utslitt. 

Når jeg så folk som heiet meg frem, ble jeg så rørt at jeg gråt, da kom hyperventileringen tilbake i og med at jeg bare «pustet inn». Så måtte bare se rett frem, opp med haken, brystet, hoften, bruke armene og fokusere på å puste ut.

De siste km når vi kom inn i sentrum, skulle jeg se på en obelisk. Det var 1 km til den, før vi skulle runde den, og siste 1-2 km til målet. Dette var en laaang km (minst 2-3 km ?).

Her ville Røde kors ville ta meg inn, men Vibeke holdt de unna, heldigvis. 

Farten på slutten var så vidt over 2 km/t  – så enormt sliten mentalt og fysisk.

Endelig kom vi til målet, men jeg glemte å gå over målstreken ? Vibeke og Aage måtte be meg gå litt til. 

Svaiet, sliten, gråt – men i mål ?

Jeg trodde lykkefølelsen skulle komme, men det gjorde den ikke. Men glad for å være i mål, og selvfølgelig stolt. 

Fotografer kom og arrangører som prøvde å intervjue meg (men det skjønte ikke jeg ?) For meg var det først do, og hente medaljen. 

Fingrene hovnet opp til klubber underveis. Det er viktig å bruke armer hele tiden, men lett å falle ut av dette når man er sliten. 

Teknikk med pusting kan brukes  i jobb og privatliv når man er stresset, så lærdom i dette. Og det å se hvordan det å se ned henger sammen med det å begynne å hyperventilere er viktig å huske på. 

Positive tanker er viktig både før og underveis i et slikt løp. Jeg kan og klarer det ? 
Tenke 6 timer, ikke 7,5 timer. Hodet jobber mot det du tenker. 
Et livsmaraton.

Det å gjennomføre et maraton er en bevisst prosess mot et hårete mål ? Vilje og utholdenhet, mye trening , røykeslutt, livsstilsendring, glede og lykke ?Erfaring, mye lærdom, oppturer og nedturer. Men det viktigste er å ikke gi seg ?

Når denne bloggen skrives, har det gått ca 3 uker siden maraton ble gjennomført. Kroppen har vært sliten, og det har vært påskeferie. Mye trasking i ferien, men ingen skikkelig trening. Så på tide å jobbe videre mot nye mål ? 

Neste mål er å jobbe videre med farten, lære løpeteknikk og begynne å jogge litt. 1/2 maraton i Oslo i september er neste store mål ? Dagens med raskere tempo.

Cathrine 

På veien mot mållinjen i Roma som coach, mentor, trener og venn.

En maraton er som en fantastisk eventyrbok. Hver deltager har sin spennende historie. En historie som henger sammen med vårt livsmaraton – våre prosesser – troen på oss selv – vilje 

Desember 2015 møtte jeg Cathrine for første gang, hun hadde bestemt seg for å bli med til Trieste Maraton 2016 og delta på 7 kilometer. Jeg møtte en kvinne som hadde satt seg et sammensatt mål. Det var et hyggelig møte med Cathrine, en kvinne jeg ikke kjente, men som jeg gledet meg til å få lov til å være med på hennes prosess mot hennes mållinje.

Cathrine hadde i mange år trent styrketrening på grunn av en nakke, ryggskader og hun  hadde vært operert for en «slitt» Akillessene, en operasjon som ikke hadde vært vellykket. Hun hadde vondt i «Aksillen» og klarte knapt å gå. Veien mot hennes mål handlet også om å bli røyfri.

Fra Cathrine valgte å sette «hårete» mål som å bli røykfri, være med i Trieste på 7 kilometer, senere 10 kilometer på Reykjavik og nå Maratona di Roma har det handlet om vilje.

Cathrine tok fatt i sine drømmer og omformet dem til mål, som hun valgte å styrer sitt sinn og dermed hennes resultater som nå er realisert.

Det har vært en utrolig spennende prosess å få lov å være med Cathrine på hennes prosess mot mållinjen i Roma som coach, mentor, trener og venn.

Som coach har det vært viktig å være ydmyk for at mennesker har alle de resurser de trenger for å nå sine mål. Det er ingen mennesker uten resurser, kun sinnstilstander uten resurser.

Coaching hander å være : Nysgjerrig – Nærvær – Nøytralitet 

  • Stille spørsmål og bruker språk som skaper bevegelse

  • Å være ikke ekspert på den du coacher sin situasjon

  • Lytte

  • En genuin tro på andre menneskers potensiale

I rollen som coach gav Cathrine meg tilbakemeldinger på hva hun ønsket å innhente av trening, motivasjon og teknikker for å nå sin mållinje i Roma, 2. april.

På veien mot medaljen 2. april har Cathrine vært igjennom en ny operasjon av Achilles og sluttet å røyke og samtidig har hun vært bevist på sitt mål og trent.

I løpet at et år har Cathrine funnet sin rette måte å gå på, lært å kjenne hvilken krefter man kan innhente med å puste rett og trene regelmessig.

Da Cathrine reiste til Roma var hun mentalt og fysisk klar til å gå for maratonmedaljen og ikke minst motivere og inspirer felleskapet.

Vi startet maratondagen i samlet flokk, da vi gikk til start. «Små» fem kilometer, en tur med metroen, med samtaler og mye latter. Maratonsommerfuglene kom hos noen og de fleste som kjente nervøse vingeslag var kvinnene som ikke hadde en maratonmedalje fra før.

Da vi gikk den siste delen fra Circo Massimo til startområdet møtte vi mange med Maratona di Roma sekker. Flokken ble større, nå var vi en del av et stor felleskap. Deltagere i en maraton.

Gatene var bilfrie, det var oss som eide gatene i Roma denne dagen, vi kunne se Colosseum fremfor oss, noen få hundre meter til startområdet, var det som om enkelte av jentene fikk besøk av nervøse sommerfugler og de fleste følte at nå var det på tide å tisse.

Smilende, pratende og fulle av latter, gode historier og de siste tips fant vi frem til containere hvor vi skulle legge våre sekker. Nå var det tid for en frokost nummer to og nye tissepauser.

Cathrine hadde ikke med seg mat, hun følte seg ikke sulten, hun var klar for å komme seg til å startområdet. Jeg kunne se at hun hadde beveget seg mentalt inn i sitt startmodus, lettere nervøs.

Strategien for maratonen var klar, jeg hadde lagt en «plan» om hvordan vi skulle klare løypa på 6 timer og 15 minutter.

Cathrine var klar for planen mot mållinjen, hun følte seg klar og sterk etter den erfaringen hun hadde etter langvandringer vinteren igjennom.

Vi hoppet som våryre geitekillinger i startområdet. Musikken ble høyere, det ble holdt taler og de første reindråpene falt. Mimikken til Cathrine viste at de sommerfuglene i maven var blitt til en flokk med spurver som bruste med fjærene.

Samlet stod vi med 16 000 mennesker som skulle prestere Maratona di Roma. Vi ble kjent med «maratonenglene», «tidsholderne», vi var klare, vi ønsket hverandre en god maraton.

Været var greit før startskuddet gikk. Vi jogget de første hundre meterne til Piazza Venezia og kjente de første dråpene, videre løp vi ned til Bocca della Verita, svingte til venstre og skulle starte vår første oppoverbakke og langs Circo Massimo. Midt i bakken kom guden Zevs sin attributt, lyn og tordenkilen. Tordenværet startet og regnet hamret heftig mot oss. Zevs ble med oss resten av maratonen. Tordenværet gav seg, men regnet var vår følgesvenn, sammen med lave temperaturer.

Noen av fellesskapets kvinner er meget gode løpere og med sin styrke og eget driv klarte de å gjennomføre slik de ønsker, men for alle er det tøffe perioder under løpet, det å fortsette mot mållinjen.

Mållinjen var til tider uendelig langt unna for noen av de «nye» maratondeltagerne, men Cathrine hadde bestemt seg, hun skulle gjennomføre.

Ved passering ved 10 kilometer kunne jeg se og høre at Cathrine var sliten, nå var det å motivere henne til å se opp, bruke armene i løpsretning, fem med bryst og puste ut.

Ved drikkestasjonen ved 5 kilometer drakk hun lite og det samme ved 10 kilometer. Det regnet heftig og vi var gjennomvåte. Nå var det å holde Cathrine i gang, holde oppe hurtigheten i stegene. Jeg så hun var sliten, har vel aldri sett henne så sliten før. 10 kilometer hadde vi passert og vi hadde 32 kilometer igjen.

På veien til «halvmaraton» var Trinelise med i gruppen, hun hadde bestemt seg at det var hennes distanse var 21 kilometer.

Da vi kom til 15 kilometer hvor første matstasjon var følte ikke Cathrine seg sulten, tror egentlig bare hun spiste «litt», på grunn av min anbefaling.

Regnet var fremdeles vår følgesvenn, og Cathrine ble trettere for hvert steg.

Ved halvmaraton ønsket Trinelise oss lykke til videre og det trengte vi.

Aage og jeg prøvde å trekke med oss Cathrine med å ligge i forkant, men etter hvert ble det for tøft for Cathrine.

Vi var nå over halvveis, det handler om å hente frem urkreftene og glemme trettheten.

Cathrine jobbet mentalt, hun var mentalt ferdig og kroppen hennes følte at den ikke hadde fått nok næring.

Ved 25 kilometer «tvangsforet» jeg Cathrine med bananer og hennes kreftene kom «litt».

Ny «tvangsforing» av Cathrine ved 30 kilometer, men nå var Cathrine så sliten at hun hadde lyst til å gråte av tretthet og gråte når publikummet heiet henne frem. Gråten fikk henne til å hyperventilere, så nå var det å få Cathrine til å puste ut. Ved hjelp av holdning og med min underarm mellom hennes skulderbladet og hvor hun ble minnet om å puste ut av munn og inn gjennom nesen var vi på vei videre. Aage var to steg foran oss, og med verbal inspirasjon drev han oss videre og Cathrine med min underarm mellom hennes skulderbladet, dyttet forsiktig videre. Hver gang jeg kjente hennes rygg buet seg mot min arm ba jeg henne om å puste ut og rette seg opp – se opp.

Tre kilometer igjen, og Cathrine var totalt ferdig. Nå handlet det om å være med henne i hvert utpust, steg og holde Cathrine oppe og hjelpe henne til å gå rett frem.

Det var heftig å komme i mål med en utrolig vinner – Cathrine – Der stod Cathrine, totalt utslitt, vaiende og lykkelig med seiertårer i stie strømmer.

Rai og arrangørene skulle intervjue, men der stod Cathrine sjanglende og ville på do og få sin medalje….

Historien om Cathrines maraton kan høres skremmende ut, men – til seiermiddagen kom Cathrine utvilt som en vinner med medaljen rundt halsen og dagen etter vandret ut glad og meget fornøyd 15 kilometer rundt i vakre Roma.

For Aage og meg var det en stor opplevelse å få lov til å være med Cathrine gjennom løypen.

En maratontrase som ligger i verdens vakreste by, men som til tider var som et vandrende helvete for Cathrine. Men… Cathrine gjennomførte! Hun viste at den aktivitet hun hadde lagt ned gjennom et år kunne føre frem til medalje. Hun kunne gå 6,5 kilometer i timen og hun hadde klart å gå 30 kilometer i hurtig fart.

2. april var ikke formen helt med Cathrine. Det var en mental slåsskamp for å drive en kropp som tidlig ble meget trett. Hun gav seg ikke og vi klarte det med samarbeid og etablerte mentale og fysiske krefter…

Det å få lov til å være med på Cathrines prosess mot mållinjen har jeg lært uendelig mye. Kunnskapen Cathrine har gitt meg, har gjort meg til en bedre coach, mentor, trener og venn.

Takk Cathrine for at jeg fikk ta del i din prosess mot mållinjen, takk Aage for at du var med på veien mot mål.

De aller fleste kan klare en maraton – om de vil, det har Cathrine vist …En maraton i sin egen fart. Maratona di Roma er til tider vakker, det er spennende, en utfordring, et helvete, nesten umulig og en uendelig glede når man ser målet, bøyer hodet får å motta medaljen …. Da kommer tårene, lykken, følelsen av å leve. En god slitenhet som sprer seg i hele kroppen og understreker vinnerfølelsen.

Cathrine er en vinner – Helt i sitt eget liv – Måloppnåelse  

Nå har Cathrine satt nye mål og trener mot nye mållinjer, gleder meg til å hei på en flott vinner!

Vibeke

To run fast you need strong legs.
To run 42k you need big heart.

Per correre veloce servono gambe forti.
Ma per correre 42km serve un gran cuore.

 

 FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

http://www.newnordic.no/all-products/sports-nutrition

 

 

 

Ut på tur selv om det hadde snødd igjen.

Søndag 19.03.17

Måtte opp i natt for å ta muskelavslappende tabletter, lår og legger verket ? Nå på morgenen er kroppen ganske ok.

Føtter får fri i dag, og da får Sven være treningspartner ??

45 min sykling ble 15,1 km ?

Mandag 20.03.17

12 dager igjen til målet ❤ Gleder meg ?

Ut på tur selv om det hadde snødd igjen. Tog banen til Brynseng, og startet med å gå langs Alnaelva via Vålerenga kirke til Grønland.


Utenfor muren på Oslo Kretsfengsel

Gikk videre langs Akerselva opp til Teknisk Museum og ned igjen til Grønland. Totalt 20,92 km på effektiv tid 3,5 timer. Virkelig tid 3 timer 40 min når to nødvendige stopp er tatt med ?

Blå langs Akerselva

Snittfart ble 5,94 km pr time. Veldig fornøyd ? Med det tempoet er vi i mål før tidsfrist ????

Føtter og pusten virket veldig bra. Deilig å kjenne at dette går rett vei ?

Det var litt snøslaps i begynnelsen av turen, samt snøføre fra Nydalen til Frysja og tilbake til Nydalen. Ellers bart og fint å gå.

 

 

Snødekt sofa

Kveldstur ved Østensjøvannet på kvelden sammen med Kjersti og Kristin. 6 km på 1 time, snittfart 5,95 km ?

Tirsdag 21.03.17

Kroppen og føtter var slitne i dag, så dagen ble brukt til avslapping.

Men heldigvis hadde jeg gjort en avtale med Jane om gåtur til Mariholtet, så kom meg ut ?

Det ble en flott tur på 12,37 km på 2 timer 24 min. Snittfart var ikke så høy, men ok med 5,14 ?

Onsdag 22.03.17

Føtter skal få litt fri i dag, så småøkter med trening er planen ?

Startet dagen med 30 min sykling på Sven  – 9 km ?

10 min med 10 x 10 stk knebøy og 10 x 10 stk tåhev. Ikke så veldig mye, men nok til å få opp pulsen litt, og godt for føtter og legger ?

Kom meg ut på en liten gåtur i 1 time  – 5,2 km ? Hentet en pakke som var kommet, ny tights med skjørt ??  Gleder meg til å ta den med til Roma, for å bruke reisedag og i Roma ved vanlige gåturer ?

 

Ny tights med skjørt

Torsdag 23.03.17

Blå himmel og sol, energi tilbake, så ut på tur ??? Temperatur rett over 0, men våren er på vei.

På med gnagsårplaster, gnagsårsokker og støttesokk, samt ull under.
Klar for langtur ?

 

Cathrine klar for tur

 

Dagens gåtur ble 2 mil, effektiv tid 3,5 timer, virkelig 4 timer 15 min med stopp ? Hodet hadde tenkt 3 mil i dag, men kroppen og hodet var ikke enige ? Men én fin tur ?

 

 

Bilde langs Alnaelva

 

Bilde kjærlighets hengelås

 

Fredag 24.03.17

En uke til vi reiser til Roma ❤

Føtter er litt vonde, så i dag ble det en rekreasjonstur på 8 km ?

Gikk fra Majorstuen til Frognerparken, for å se vakre statuer.

 

Frognerparken

 

Videre gikk turen til Skøyen og Bygdøy, til Paradisbukta. Flott natur, fugler og et blått vårtegn ❤

 

Fugl ved Paradisbukta

 

Blått vårtegn

Lørdag 25.03.17

Ut på tur sammen med Gro i nydelig vårsol ? Vi gikk fra Brynseng til Sørenga og Aker brygge.

 

 

Cathrine

 

Turen gikk videre langs vannet via Tjuvholmen og til Bygdøy.

Flotte farger som speiler seg

Vi kom til Huk og Bygdøy Sjøbad. Vakker natur, svaner og ender, hestehov og blåveis.

 

 

Bilde fra Huk

 

Videre gikk vi til Skøyen, Frognerparken og Majorstuen. En nydelig gåtur på 25,46 km ?

 

Hestehov

 

Så langt er det blitt ca 10 mil med vandring denne uken, bra trening ?
Det blir ny tur i morgen.

Cathrine 

 

FemiRUN inviterer deg til å dele dine gode tips om trening, motivasjon, inspirasjon, klær, sko o.l. til kvinnene som for første gang skal delta i en maraton.

Når FemiRUNkvinnene får sin medalje 2. april for sin utholdenhet, råskap og styrke, vil vi trekke «vinnere» blant de tips dere har gitt oss. Medaljen er:

Sport Nutrition fra New Nordic og FemiRUNs startnummermagneter.

[contact-form subject=’Takk for ditt tips!’][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Ditt tips’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Velkommen inn for å heie og motivere jentene frem mot startlinjen med gode tips og heiarop. Bli med oss på oppkjøringen og veien frem til medaljen.

 

 FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

http://www.newnordic.no/all-products/sports-nutrition

Ordet i dag er LYKKE ❤

Søndag 12.03.17- lørdag 18.03.17

Opp 7.00, frokost, pakke mat og vann, så ut på tur. 
Oppmøte 9.00 på Brynseng – Vibeke, Aage, Flora, Marit og meg. 

Flora

Vi gikk Alnaelva og Akerselva, opp til Frysja. Videre til Kjelsås, Damplassen, videre til Kirkeveien, ned langs Akerselva til Grønland. Det ble 23,44 km ??❤
Sliten, men bare å jobbe videre mot målet ❤

Hjem til en god dusj, med 15 tåhev i dusjen. Så litt smøring av ømme føtter, og avslapping. 

En fin start på dagen ❤

Det har blitt ca 6 mil med vandring denne uken mandag 06.03 – søndag 12.03 ???

Mandag 13.03.17

Føtter har det ikke helt bra, men skal ikke gi meg for det ? 

Veldig sliten og trøtt, så har sovet mye.
Var innom jobbmail, og det er deprimerende, så skal ikke det. Men vanskelig å la være. 

En litt tung dag ? Men skal se fremover ❤

Tirsdag 14.03.17

9 timer søvn i natt har gjort underverker  – livet smiler igjen ?

Frokost, hårfarging, kjøp av sokker og frisør. Så vandring med Vibeke fra Helsfyr  til sentrum for å kjøpe nye joggesko ??❤?

4,75 km ble det ?? Og nye Addidas Ultra Boost løpesko ?

Nye Addidas Ultra Boost løpesko

Tur rundt Østensjøvannet på kvelden  sammen med Vibeke og Kjersti – 5,75 km ??❤ Veldig glatt noen steder, så litt nye veier. 

Nye sko utprøvd, fine å gå med ? Og på tur hjem i bilen kom sangen Don’t worry, be happy  – smiler ? Det er godt å ha flotte venner ❤

Onsdag 15.03.17

Møtte Vibeke og Flora på Ulsrud 9.00, ut på vandretur. Vi gikk først til Nøklevann, fint noen steder og svært glatt andre steder. 

Nøklevann Broen ved korketrekkeren

Turen gikk videre til Østensjøvannet og tilbake til Ulsrud, hvor Flora mønstret av.

Så gikk vi til Grønland, og avsluttet med en kaffekopp.

Kaffe på Grønland

Totalt ble det ca 2 mil i dag, på 4 timer ??? Herlig – medisin  – flotte samtaler ❤

Nye løpesko fungerte perfekt ?

Torsdag 16.03.17

La ut på vandretur alene fra Ellingsrud, med mål Bislett. Gikk gangveier fra meg til Hellerud uten å surre  (måtte spørre folk av og til). Fra Hellerud til Brynseng ble det nok en omvei, men det gjør jo ingenting ?

Bilde av meg og luen Oh Dear som fikk være med på tur 😉

Skulle gå langs Alnaelva, og startet med det. Så plutselig hadde jeg gått noe feil et sted og kom til Vålerenga kirke ? Jeg er veldig surrete om dagen ? Men fint der også. 

Gatekunst

 

Videre til Grønland, gjennom byen forbi Slottsparken til Bogstadveien og litt omveier til Bislett. 

Det ble 16,27 km ?❤? Effektiv tid ble 2 timer 46 min, med snittfart 5,87. Virkelig tid med fotostopp og kaffekjøp ble 3 timer. 

Veldig fornøyd med meg selv ? Med den farten er medaljen min  ❤? ?

Og det gjorde ikke så veldig vondt i foten denne turen, de nye skoene er fantastiske ?❤

Ny gåtur på kvelden sammen med Kjersti  – 5,68 km ved Østensjøvannet. Vi måtte snu flere ganger grunnet mye vann og is. Men en fin og koselig tur ?

Fredag 17.03.17

På sidene til Roma maraton står det nå kl 08.10 at det er 15 dager 23 timer og 40 minutter igjen til start ?? 

Kjenner at jeg gru-gleder meg. Mest gleder ❤

Jeg sitter her nå på morgenen og har egentlig ikke lyst til å gå ut på tur. Men jeg vet jo hvor godt det er når jeg kommer igang. Så jeg regner med at lysten vinner ??❤

Det ble en tur på litt over 1 time – 6,1 km med snittfart på 5,49.

Ruten jeg fant, ble ikke drømmeturen ? Ble gående langs Østre Akersvei og et industriområde, før jeg tok bussen tilbake fra Grorud jernbane ???

Innom apoteket for å kjøpe inn det som skal være med på helgeturer ?

Innkjøp på apoteket

 

Lørdag 18.03.17


Dagens vandring ble 33 km på 6 timer. Det er en snittfart på 5,5 km, så vidt under det som skal til for å klare 42 på 7,5 timer  – men det er bare å sette inn det siste giret ? YES dette klarer jeg ❤???

Arbeiderkvinner langs Akerselva

Vandringen i dag startet med opphold, vind og så 1,5 grad. Gikk over til snøvær og enda mer vind, før sola endelig kom ?

Mye rart å se når vi vandrer  

Elefant i hagen

Det ble 85,15 km denne uken, tirs-lørd. 

Det er lørdag 18.03, og jeg svever av lykke etter å gått 33 km for første gang i mitt liv på 6 timer ?❤?

Sitter å tenker på fremgangen jeg har hatt; Litt over 1 år siden jeg begynte å trene, først for å bli bra i foten min. Påsken 2016 måtte gipsfot på igjen og krykker tjenestegjøre atter en gang. 

Trieste ble gjennomført på krykker, 9 km. Ny operasjon i mai.

Reykjavik 10 km klarte jeg på 1,5 time, selv om jeg mente Vibeke var gal da hun sa vi skulle gjøre det kvelden i forveien. 

Ny operasjon i august, nr 3 i rekken. 
Det er fortsatt litt smerter igjen, men det lever jeg med ?

Røykeslutt 01.09.17 etter 40 år med røyking. Pusten er MERKBART mye bedre nå, og så deilig å være ferdig, selv om litt juks med nikotintyggis ennå.

Så jobbet jeg meg i kjelleren, sliten og deprimert. Og treningen ble forsømt ?

Men nå jobber jeg meg frem igjen, sykemeldt med beskjed fra legen om å gå lange turer hver dag  – medisin ?

Og nå i dag klarte jeg 33 km, og vet at 42 km og medaljen om 14 dager skal gå bra ❤????

Cathrine

Foto: Cathrine

 

FemiRUN inviterer deg til å dele dine gode tips om trening, motivasjon, inspirasjon, klær, sko o.l. til kvinnene som for første gang skal delta i en maraton.

Når FemiRUNkvinnene får sin medalje 2. april for sin utholdenhet, råskap og styrke, vil vi trekke «vinnere» blant de tips dere har gitt oss. Medaljen er:

Sport Nutrition fra New Nordic og FemiRUNs startnummermagneter.

[contact-form subject=’Takk for ditt tips!’][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Ditt tips’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Velkommen inn for å heie og motivere jentene frem mot startlinjen med gode tips og heiarop. Bli med oss på oppkjøringen og veien frem til medaljen.

 

 FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

http://www.newnordic.no/all-products/sports-nutrition

Formen er fortsatt ikke på topp

Mandag 06.03.17

Formen er fortsatt ikke på topp, så har flyttet kontoret hjem igjen.
Men i kveld klarte jeg å gå 6,25 km – 1 time 16 min ??❤ Lykkelig ? Så deilig å kjenne at at det gikk bra, selv om tempoet var litt lavere.

Østensjøvannet, fotograf Cathrine.

Det er blitt merkbart lysere på kvelden nå, så deilig at det går mot vår, selv om det er snø ute fortsatt.

Tirsdag 07.03.17

25 dager til målet ?❤? Gleder meg og gruer meg. Men det skal gå bra ?

Formen føles bedre i dag, men skal fortsatt ta det med ro. Hjemmejobbing.

I dag gjorde jeg og Sven en avtale, så 30 min sykling på morgenen  – 8,9 km ? Deilig ?

Egentlig burde jeg trene mer i dag, og det var planen. Men jeg glemmer alt når jeg jobber, selv spising ? Det ble 10 timer jobb, litt husmorplikter og middag, og plutselig var klokken 21 på kvelden. Så da ble det fri ?

Torsdag 09.03.17

Sykemeldt i en lengre periode, må hente meg inn igjen.

Vibeke ble med meg til legen, og vi vandret fra Brynseng til Grünerløkka, og tilbaketil Grønland, så 7,6 km totalt.

Vandring er medisin ? Kjente at både pust og smil kom ?

Overraskelsesfest for svoger som ble 50 år, på kvelden. En hyggelig kveld ?

Nå er det viktig å fokusere på det positive og se fremover.

Fredag 10.03.17

Sto opp 7.00, frokost og litt God Morgen Norge på tv, på morgenen.

Et nydelig vær med sol ute, ca 1 plussgrad. På med treningstøy og ut på tur ??

Dagens mål er gjennomført  – 12,3 km på 2 timer 25 min inn til Mariholtet ? 

Snødekt vei, fotograf Cathrine

Deilig, vondt, jobb og negative tanker i hodet, verkende spenninger i kroppen, litt knall og fall – men likevel HERLIG ? Medisin for meg ❤

Besøk på Lillestrøm MC messe på ettermiddagen/kvelden for å se mange lekkerbiskner og møte gode venner, blant annet 3 fra Mosjøen.
Det ble litt mer gåing til bussen, 0,85 km ? Samt trasking inne på messa i 4 timer. Totalt 21762 skritt i dag ???

Godt med positive ting i hverdagen, selv om sliten nå. ❤

 

Bilde Drømme mc ❤, fotograf Cathrine

Bilde FemiRun scoter ???, fotograf Cathrine

Lørdag 11.03.17

En drømmedag med vandring rundt Nøklevann sammen med de beste, og så sosialt samvær med mc venner på MC messe i Lillestrøm  ❤ Glede ❤

Cathrine

Ikke glem å meld deg på FemiRUNs marsmåneds utfordring :

FemiRUN inviterer deg til en aktiv mars måned.  – 45 minutter aktivitet om dagen.

FemiRUN inviterer deg til å dele dine gode tips om trening, motivasjon, inspirasjon, klær, sko o.l. til kvinnene som for første gang skal delta i en maraton.

Når FemiRUNkvinnene får sin medalje 2. april for sin utholdenhet, råskap og styrke, vil vi trekke «vinnere» blant de tips dere har gitt oss. Medaljen er:

Sport Nutrition fra New Nordic og FemiRUNs startnummermagneter.

[contact-form subject=’Takk for ditt tips!’][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Ditt tips’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Velkommen inn for å heie og motivere jentene frem mot startlinjen med gode tips og heiarop. Bli med oss på oppkjøringen og veien frem til medaljen.

 

Ønsker deg en aktiv og flott dag!

 

FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        

http://www.newnordic.no/all-products/sports-nutrition

Never give up ❤

Søndag 12.02.17

Dagen i dag har kun vært avslapping under teppet. Sovet en god del, halsen er ikke helt bra. Men i morgen satser jeg på å starte igjen etter en uke uten trening ?

Mandag 13.02.17

I dag ble det tur rundt Østensjøvannet  med ekstra sløyfe, sammen med Kjersti  – 6,76 km på 1 time 12 min ??❤ Det ble snittfart 5,5 km. Kjente at det var en stund siden siste gåtur, det er rart hvor fort kondis og pust forsvinner ? Men så deilig å gå igjen ?❤?

 

 

Selfie – klar for tur

Tirsdag 14.02.17

Min morgenturvenn Vibeke er syk, så da ble det Sven en runde på morgenen ? Noen dager siden sist han ble brukt, deilig å kjenne svetten renne ? 45 min som ble 13,6 km.

Det er fortsatt ganske vondt i hælen og deler av operasjonssåret på høyre fot, liker ikke det ? Hvor lang tid tar det før det er bra? Operasjon var 30.aug, så 5,5 mnd siden. Men får være tålmodig og tenke at jeg skal gjennomføre mitt mål  – Roma ?

 

Never give up your dreams

Torsdag 16.02.17

Det er maratonjobbing om dagen, og når jeg kom hjem i går etter 12-13 timer på jobb, sulten og sliten, gledet jeg meg til å sove. Men hva skjer når man er så sliten  – jo våkner etter 2 timer  – og ikke mulig å sove igjen ?

Så etter å vridd meg i sengen lenge, sto jeg opp. Litt kaffe og maillesning, og nå kl 2.45 – da er Sven tatt i bruk ??
Får se det positive i det  – da ble det trening i dag ?

Det ble 1 time  – 18,9 km ??❤ Føles godt.

Lørdag 18.02.17

Det er fri og jeg skulle trene  – men feber ?

Jeg vet at det blir nok en uke med mye jobbing, og det går ut over treningen. Egentlig føler jeg panikken komme  – snart 2.april ?

MEN så tenker jeg  – ro ned, jeg skal gjøre mitt beste. Får sette inn støtet siste måneden ?

Never give up ❤

 Cathrine

 

 

 

FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        Se filmen

Må innrømme at det er hyggeligere med selskap på gåtur enn vandring i ensom majestet som i går

Søndag 05.02.17

Ny langvandring i dag, nå også med Nina som selskap, koselig ?

Må innrømme at det er hyggeligere med selskap på gåtur enn vandring i ensom majestet som i går ? Når jeg kom til runde 2 i går, gikk jeg helt alene, så ingen foran og ingen bak meg. Men kryssvaktene heiet meg frem, og jeg skulle jo i mål ?

Jeg jogget en del på første runde, men det gjorde etterhvert så vondt i begge føtter, så valgte å gå fort  – 1 time  33 min på 10 km – snittfart 6,53.

Så 4 sånne runder, så er målet i Roma innenfor ❤ Må se det positive i det, og selv om jeg trodde jeg skulle jogge mer, er jeg fornøyd ? Sist i mål, men kom i mål ❤ Og egentlig et veldig bra resultat ???

 

4 FemiRun damer

 

Vandringen startet på Grorud t bane i dag, ned langs Alnaelva ??? Vi ble 7 damer og 2 hunder som vandret i snøen som hadde kommet. Mindre glatt med snø, men litt tyngre. Og føtter var ikke helt fornøyde i dag, så etter 14,9 km, ble turen avsluttet på Grønland. MEN deilig med tur ❤

 

 

Cathrine, Nina, Trinelise og Cecilie. Fotograf Gro Anundskaas

 

T banen hjem, stiv som en stokk når jeg skulle reise meg opp – nærmere 90+ ? MEN så deilig å få av våte sokker og sko, og resten av klær, og ta en varm dusj ❤ Så pledd og godstolen etter middag  – fornøyd og sliten etter en FANTASTISK helg ❤?????

 

Søndagstur

 

Mandag 06.02.17

Planen i dag var å bruke Sven før jobb. Klokken ringte fra 04.15 – 05.45 før jeg kom meg opp. Noen ganger må man kaste inn håndklet, i dag var en sånn dag  – hjemme fra jobb, godt under pleddet, sliten og ikke i form.

Tirsdag 07.02.17

Ikke alltid det blir som planlagt  – ble lang arbeidsdag i dag  – så trening måtte utgå ? Og i morgen skal jeg ved siden av mye jobb, ha jobbintervju på engelsk, avgjørende for min fremtid, bare å krysse det som kan krysses ?
Trening må nok utgå da også, men det kommer nye dager og muligheter ?

Lørdag 11.02.17

Denne uken har jeg hatt maraton jobbing- ingen trening dessverre  – sånn er det noen ganger ? Mye å gjøre i disse tider som regnskapsfører,
OG så har det vært møter med øverste ledelse i det selskapet som kommer å ansette meg, og det har gått bra ❤ Må bare takle utfordringen med å kommunisere fag og rapporter på engelsk nå ?? Det går seg til ? Men lettet over at det ordner seg. Det går bra for snille jenter ?❤?

 

FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        Se filmen

Mandag 30.01.17

Forrige uke ble det totalt 4,1 mil med vandring ? Og en god del sykling på Sven. Denne uken skal det bli mer ?

Skal også tenke mer på kosthold, mindre karbohydrater til middag ved å kutte potet, pasta og ris, samt mer frukt og ikke minst vann ? Jeg har tidligere vært veldig flink med riktig mat, så det skal gå greit ?

I dag byttet jeg ut brødskiver med knekkebrød, samt 1/2 liter vann på morgenen. Havregryn med vann til lunsj, kun gulrøtter og salat som tilbehør til middag, og 1/2 liter vann. En frukt ble det i dag. Litt sulten, men det har jeg veldig godt av ?? Blir bra å komme tilbake til riktig mat og ikke sjokolade (som jeg har sagt nei til i dag når jeg fikk tilbud).

Nå er det ny uke med nye muligheter, og treningen startet 05.40 fra Brynseng til Bislett  – morgentrening med Vibeke ??❤ HERLIG ❤ 6 km ble det, så innom SATS på Bislett for dusj før jobb.

Morgenvandring mandag

Tirsdag 31.01.17

Morgentrening gjennomført ? Først gåtur fra Brynseng til Bislett – 6,1 km, med snittfart på 5,3 km.

Så 30 min på tredemølle på SATS, med fart 6 km hele tiden , og det ble 3 km. I dag gikk jeg uten å holde meg fast, lot  armer svinge, og det gikk bra ❤ Jeg ramlet ikke av mølla ?
Nå gjenstår det å prøve jogging på mølla, det kommer ?

Totalt 9,1 km så langt i dag ??? Føles godt ❤ Mr Kondis er begynt å titte frem, trening og røykeslutt gir endelig resultater ❤ Klapp på skulderen til meg – 5 mnd i morgen siden siste giftpinne ??❤

Stress på jobben med aksjonæroppgaver gjorde at jeg måtte sitte lengre på jobb, og kveldstur rundt Østensjøvannet utgikk. MEN litt ekstra gåing ble det likevel, gikk 2,1 km til t banen i stedet for å ta bussen ? Snittfart 5,3 km.
Så da ble det 11,2 km i dag ???

Jeg jobber videre med maten for å kunne yte max og selvfølgelig belønning med vektreduksjon (har 7-8 kg for mye). Det går veldig bra, liker jo knekkebrød, grønnsaker, salat og frukt ?? Og vann.

I dag lurte min mann på om jeg var sulten når jeg var ferdig på jobb  – ja sulten som en ulv – så ulvemat fikk jeg ?

Gryte med karbonadedeig og masse grønnsaker, toppet med god salat – god ulvemat ???❤

Gryte med karbonadedeig og masse grønnsaker, toppet med god salat  – god ulvemat ???❤

Loggistikkplanlegging må til når man kommer hjem på kvelden, og skal avgårde 5.15 neste dag, i treningstøy og ullundertøy ? Skift  (vanlige klær), toalettsaker og håndkle må være med, og tørt igjen til i morgen tidlig ?

Sekken pakkes på kvelden

Tørking med vifte

Onsdag 01.02.17

Februar og vi går mot lysere tider  – herlig ? Men så langt en mild vinter, pluss 1 grad i dag.

Opp 4.05 i dag også, klar for ny morgentrening. 50 tåhev mens jeg ventet på t banen ? Lenge siden jeg har tatt tåhev, har glemt det ?

Morgentur med Vibeke og Flora gjennomført  – 6,11 km på 1 time 7 min, snittfart 5,4 km ??❤ Det er 2 min raskere enn i går og 0,01 raskere snittfart ? Koselig morgenstund.

Morgentur onsdag

Viktig å huske ?

Torsdag 02.01.17

I dag ble det ikke gåtur på morgenen, Vibeke kunne ikke. Så da var det opp på Sven  i 1 time ? Og som min mann sa «Du er klar over at du blir svett av dette «, noe som stemte ja ? Det ble 20 km ?

Satt på sykkelen med FB og mail, så tiden går fort. Og fikk også søkt om refusjon av taxi jeg måtte ta søndag grunnet signalfeil, på Ruter ?

50 tåhev sammen med frokost.

Etter jobb hentet jeg mitt og Ninas startnummer i WinterRun  – gleder meg til lørdag ❤

startnummer

 
Fredag 03.02.17

Glatt og isete ute, så morgentur ble sykkeltur på Sven ? Hadde planer om 1 time i dag også, men det var så godt å sove litt til, så 30 min ble det  – 9,3 km   ?

Lørdag 04.02.17

WINTERRUN  – DEN STORE DAGEN ER KOMMET  – 10 km i Oslos gater sammen med flotte FemiRun damer og  veldig mange andre ??❤??

Klar for løp

Vi startet sammen jeg og Nina, med jogging. Men Nina var uheldig og datt, så jeg fortsatte. Jogget en del på første runde , men måtte gå etterhvert. Det gjorde vondt i begge hæler.

MEN JEG GA MEG IKKE  – gikk stort sett hele siste runden. Helt alene og sist  i mål på 1 time 33 min ?? Litt skuffet over at jeg ikke kunne jogge mer, MEN fullførte ❤

 

 

Cathrine 

 

 

 

FemiRUN

FemiROMA til FemiRUN – Boken med treningsprogram, inspirasjon og motivasjon: Link – Kjøpe boken        Se filmen

En blogg om uken fra søndag 15.januar – fredag 20.januar og en vannblemme

En blogg om uken fra søndag 15.januar – fredag 20.januar og en vannblemme

Søndag 15.januar

Opp tidlig for vandretur med FemiRun damer ? Oppmøte 10.00 på Brynseng t bane, for vandring langs 2 elver; Alnaelva og Akerselva til Teknisk Museum og ned til Grønland igjen –  20,2 km.

Bilde tatt av Gro Anundskaas

 

Bilde tatt av Gro Anundskaas

6 minus og flott vær. 2 lag med superundertøy, ullgenser, lue og hansker, samt det viktigste for å kunne gå effektivt  – brodder ??❤

Jeg elsker disse langturer vi har i helger, men sliten etter 20 km – bare halvveis til målet så langt ? Men det å vandre sammen med flotte FemiRun damer, nyte vær og natur, og prate om alt og ingenting  – det er fantastisk ??❤

 

Jeg har kjøpt en ny støttesokk til den vonde foten, med geleputer under til hælen. I utgangspunktet veldig god  ha på, men grunnet geleinnlegget, kommer jeg 1/2 cm høyere opp i skoene, og dette ga meg skikkelig gnagsår. Så måtte ta ut geleinnlegget i begge sko. Dette må testes ut mer. Sitter nå på t banen på tur hjem, slappe av resten av kvelden, så er det på’n igjen i morgen klokken 5.40 ???

 

Mandag 16.januarI dag startet min og Vibekes avtale  – vi skal  gå/gogge/jogge fra Brynseng t bane kl 05.40 til Bislett hvor mitt kontor er fra i dag   – hver morgen mandag til fredag ? ?❤ – til det store målet i Roma. Vi vandret sammen til Jernbanetorget, Vibeke, jeg og Flora. Fra Jernbanetorget gikk jeg alene til Solli, så totalt 6 km ble det ??❤ Planen var å gå 1 km til, men gnagsår gjorde så vondt, så det ble bussen. 

Etter jobb ble det ca 1, 2 km – haltende til t banen. Foten skal få fri i morgen, så ingen vandring hverken morgen eller kveld, dessverre. 

Onsdag 18.januar. Må innrømme at det er tøft å komme seg opp på morgenen nå, jeg som egentlig er en morgenfugl. Er sliten om dagen. I går sov jeg lenge da jeg ikke kunne gå tur grunnet gnagsår, samt skulle være på jobb rett før 9.00. Treningsplanen på kvelden ble også  skrinlagt. Så i dag hadde jeg bestemt meg for å ta en økt før jobb – så litt sykling på Sven – 45 min ? Godt å kjenne at viljen vinner, for den er der ?

Torsdag 19.januarIkke gåtur i dag heller, men Sven er god å ha ? 45 min svetting på morgenen , 13,3 km. Det ble 400 m lengre enn i går, på samme tid ? Kjedelig å ikke bli med på vandring i kveld, men satser på lang gåtur søndag og morgentrening fra mandag ? Jeg som har hatt så mye berg- og dalbane med føtter, vet at det er viktig å ikke gi seg ?Tidlig i seng, for å stå opp 04.15, slik at jeg rekker å sykle i morgen, selv om jeg må tidlig på jobb ? Noen av mine venner sier jeg er gal som står opp mitt på natta for å trene  – og ja det er mulig det, men de gærne har det godt vet du ?Fredag 20.januarKlokken ringte 04.15, opp for å trene på sykkelen Sven – 45 min i dag også –  13,6 km (så enda litt raskere sykling i dag) ? Det er bra å ha avtalen om morgenvandring i bakhodet, det gjør at jeg kommer meg opp for å trene alternativt når jeg ikke går ?❤? Men gnagsår begynner å bli bra nå, så SØNDAG har jeg tenkt å satse på å gå tur igjen ❤ Ja nå er det 70 dager til det store målet  – Roma ❤ Blir gøy og spennende, men det er også veldig skremmende ? Jeg lurer på om jeg klarer det? Men når vi går/jogger oss gjennom Romas gater, og folk heier og synger, så håper jeg det ekstra lille kommer, og at jeg og andre FemiRun damer kommer oss i mål sammen ❤?Jeg var med til Reykjavik i august for å ta 10 km. Der jogget/gogget jeg for første gang, og jeg og Vibeke løp over målstreken sammen, hånd i hånd ?❤? En fantastisk følelse ❤ Jeg håper jeg får til å jogge i Roma også, at foten nå tillater at jeg kan starte med joggetrening veldig snart slik at jeg får opp farten og kondisjonen ?

Stolt og glad i mål i Reykjavik

Cathtine

Fortsett å lese «En blogg om uken fra søndag 15.januar – fredag 20.januar og en vannblemme»